(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Єгипет та ПЛР-тестування

Головна»Туристам на замітку»Новини туризму»Єгипет та ПЛР-тестування

Ми вже писали раніше, що з 1 вересня для подорожі у Єгипет необхідно буде надати довідку з негативним результатом на COVID-19. Цілий тиждень туристичні агенти та оператори активно відслідковували всі новини, чекали на офіційну інформацію та результату зустрічі міністра охорони здоров’я та міністра туризму Єгипту. Щодня ми отримували нову інформацію, доповнення, але і на сьогодні немає остаточно розробленого алгоритму і готового рішення.

Що ми маємо на сьогодні

Для всіх туристів, що планують подорож з 1 вересня необхідно буде все ж таки зробити ПЛР-тест та мати негативний результат. Виключенням є діти до 6 років, їм довідка не потрібна!

Алгоритм дій туриста:

  1. Обрати одну із лабораторій, що схвалена МОЗ України.
  2. Отримати довідку з негативним результатом (має бути на англ. мові). Під час реєстрації на рейс дозволяється пред’явити оригінал довідки з негативним результатом ПЛР-тестування в електронному вигляді (на телефоні/планшеті/тощо).

Важливо: Довідка (в електронному або паперовому вигляді) має бути з вказанням дати та часу забору матеріалу для тесту, з печаткою лабораторії, без подряпин, перекреслень та доповнень. При цьому, у будь-якому випадку (в т.ч. при пред’явленні оригіналу на папері) в пасажира має бути ОДНА друкована копія даної довідки, яка забирається представниками Карантинної служби в аеропортах Єгипту.

Cтрок дії довідки – 72 години від часу забору матеріалу до часу приземлення рейсу у аеропорту Єгипту.

Для всіх НОВИХ бронювань з 28.08.20 більшість туристичних операторів пропоноють компенсацію у розмірі 799 грн (вона вираховується із вартості туру і здати тест можна у будь-якій лабораторії, що є у списку МОЗ) при бронюванні всіх чи певних ексклюзивних готелей. ДжоїнАп та Анекстур роблять тести безкоштовно у вказаних лабораторіях Києву, або компенсують 799 грн на тестування.

Для СТАРИХ бронювань у туроператорів діють зовсім різні умови:

  • Coral Travel — туристи самостійно оплачують вартість тестувань;
  • JoinUP — пропонує спец ціну 799 грн на тестування у конкретній лабораторії Києву та отримання результатів у представника в аеропорту;
  • TUI Україна — компенсує 800 грн на особу на всі готелі, незалежно від дати бронювання (старі та нові заявки) на вильоти у період 01-15.09.2020. На вильоти з 16.09.2020 компенсує вартість тестів лише на певний список своїх ексклюзивних готелей. Якщо Вашого готелю немає у цьому переліку, тоді проходження тестів за власний кошт.
  • Anex Tour — туристи самостійно оплачують вартість тестувань.

Ми активно відслідковуємо новини з даного питання і будемо з Вами ділитися. Також є інформація, що Єгипет планує ввести тестування вже у аеропорту і вартість буде 30 дол. Але тут виникає знову більше питань, чим відповідей, а ще є чутки, що все таки ці тести відмінять.

Список лабораторій та як слід підготуватися до ПЛР-Тестування

Не рекомендується перед процедурою:

  1. за 3-4 години вживати їжу, пити, чистити зуби, полоскати рот/горло, жувати жувальну гумку, курити
  2. за 6 годин використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки і препарати для розсмоктування
  3. безпосередньо перед забором матеріалу використовувати пастилки для освіження дихання
  4. за добу до тестування виключити вживання алкоголю та жирної їжі.

Де можна зробити ПЛР-тест:

ДНК-лабораторія у Києві
Вартість 700 грн + 15 грн за забір матеріалу
Результат протягом 1 дня, якщо здати до 9 ранку.
Телефон (044) 453-64-84

НеоЛаб є у Києві та Білій Церкві
Вартість 1600 грн + 30 грн за забір матеріалу
Результат за 2 дні
Попередній запис за телефоном: (067)4444515, (044)4559000

Медцентр MedHealth у Білій Церкві
Вартість 1600 грн
Результат за 2 робочі дні
Попередній запис за телефоном: (050)0530708

Diла має багато відділень
Вартість 1800 грн
Результат через 2-3 дні у Києві, для регіонів + 1 день

Лабораторія у аеропорту Бориспіль
Стійка 48 у терміналі Д
Вартість 1500 грн

З 1 вересня дана лабораторія буде працювати цілодобово, результати за 3 години і відразу друкують довідки і можна проходити на реєстрацію. Закладайте час на очікування результатів трохи із запасом.

Також вже сьогодні тур оператори підтвердили інформацію, що уряд Єгипту оновив правила обов’язкового проходження тесту на COVID-19 з 1 вересня 2020.

Згідно оновленню, туристам, які з поважних причин не змогли отримати негативний результат тесту за 72 години до перетину кордону, надається можливість зробити тест на COVID-19 в аеропорті по прильоту в Єгипет. Попередня вартість такого тесту складає 30 у.о.

Виключення становлять діти до 6 років. Обов’язкове ПЛР тестування для них не потрібне.

Але тут зовсім не зрозумілий алгоритм (скільки чекати результату і де, що робити якщо хтось із рейсу матиме позитивний результат і т.д, з якого числа починає працювати ця лабораторія), тому я пропоную поки утриматися від тестування у аеропорту Єгипту і заздалегідь пройти всі необхідні процедури.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку