(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Найкращі та відстійні фільми про подорожі

Головна»Туристам на замітку»Поради»Найкращі та відстійні фільми про подорожі

Які вони, окриляючі і захоплюючі фільми, після перегляду яких хочеться відразу ж пакувати валізи і ловити попутний вітер? У нас є відповідь. Ми вивчили найпопулярніші рекомендації, особисто переглянули кінокартини і склали свої списки кращих і гірших. Звичайно ж для вас!

Отже, ми рекомендуємо:

👍 Неймовірне життя Уолтера Мітті (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Невероятная жизнь Уолтера Митти
Режисер: Бен Стіллер

Уолтер Мітті хоч людина творча і талановита, але відклав своє життя «на потім». Зробив це він так давно, що встиг забути мрії і прагнення своєї юності. Більш того, він забув хто він такий насправді, повністю втративши своє «я», перетворившись на скромного офісного співробітника. Однак доля дає йому стусана, викинувши одним махом із зони комфорту, дозволивши розширити горизонти, подолати страх і сором, підкорити вершини і заново відкрити для себе світ і самого себе. І, звичайно ж, добитися любові прекрасної жінки.

Теплий фільм про сьогодення, підкріплений легким гумором, дарує позитивні емоції, змушує мріяти і дихати на повні груди. Підійде для перегляду всією сім’єю.

👍 Мистецтво польоту (The Art of Flight, 2011)

Искусство полета
Режисер: Курт Морган

Неймовірної краси кадри про катаннях професійних сноубордеров, які зняті в різних куточках земної кулі. Відмінно підібраний музичний супровід додає драйву цій документальній картині. Після перегляду складно всидіти на місці — хочеться тепліше одягнутися і поїхати освоювати снігові простори, долаючи страх, відчувати морозний вітер на своєму обличчі. І сміятися від захвату. Дивитися рекомендується тим, хто вже давно полюбив сноуборд і сніг. А також тим, хто все ніяк не може зважитися на екстрим.

👍 Робота, що втекла (Outsourced, 2006)

Сбежавшая работа
Режисер: Джон Джеффкоут

Світлий і досить нехитрий фільм про те, як з кислого лимона можна зробити солодкий лимонад. І до того ж з екзотичним смаком. Головному герою Тодду Андерсену зробили пропозицію, від якої йому не вдалося відмовитися — очолити колл-центр компанії не де-небудь в рідній країні, а в далекій, спекотній незвіданій Індії. Переїзд відкриває перед Тоддом нові можливості, які, звичайно ж, пов’язані з труднощами і помилками, адже Схід, як відомо, справа тонка. І специфічна, особливо для тих, хто намагається вести там бізнес. Але головному герою все вдається, і він навіть зустрічає любов. Фільм буде цікаво дивитися не тільки поціновувачам романтичних комедій, але і бажаючим більше дізнатися про красу і звичаї Індії.

👍 Поїзд на Дарджилінг. Відчайдушні мандрівники (The Darjeeling Limited, 2007)

Поезд на Дарджилинг. Отчаянные путешественники
Режисер: Уес Андерсон

У динамічній і дотепній кінострічці розкривається істина, така ж давня, як і черепаха, на якій тримається світ. Істина свідчить, що від себе і від проблем не сховаєшся. Навіть на краю землі. Особливо, якщо це проблеми з родичами, з якими ти в цю подорож і відправився. І в цей раз справа відбувається в Індії. У поїзді зустрічаються три брата, які спілкувалися мало і неохоче. Та й, схоже, мають вкрай мало спільного. Всі троє нібито переслідують ідею духовного просвітлення, запропоновану старшим братом, але насправді чоловіків очікує поїздка повна сюрпризів, одкровень, розчарувань і відкриттів.

Глядачеві належить не тільки розібратися в історії однієї окремої сім’ї, співпереживати героям і сміятися над їх пригодами, а й отримати насолоду від величної індійської природи. Це фільм, після перегляду якого хочеться зателефонувати рідним і відправитися на пошуки пригод. Можливо разом, а можливо і порізно.

👍 Вигнанці (Exils, 2004)

Изгнанники
Режисер: Тоні Гатліф

Картина не підійде для перегляду всією сім’єю, оскільки містить досить відверті сцени. Однак же любителям роуд-муві, авторського французького кіно «Вигнанці» надовго залишиться в пам’яті. Стрічка розповідає про пошук свого «я», свого місця в світі і істинної суті любові. Головні герої — закохані один в одного циган і арабка відправляються на землю своїх предків — в Алжир. Їх нелегкий, але дуже колоритний і захоплюючий шлях пролягає через Францію, Іспанію і Марокко. Ця подорож дарує безліч відкриттів і нових знайомств.

Режисер Тоні Гатліф по-своєму особливою мовою розповідає про те, що пізнаючи інші країни, ми перш за все пізнаємо себе самих.

👍 Готель Меріголд: Кращий з екзотичних (The Best Exotic Marigold Hotel, 2011)

Отель Мэриголд: Лучший из экзотических
Режиссер: Джон Медден

Індія — країна приваблива і незабутня. Не дивно, що про подорожі в цей край знято так багато хороших фільмів. «Готель Меріголд» — один з них. Ця кінострічка розповідає про літніх людей, які з різних причин вирішили перебратися в екзотичний елітний будинок престарілих в Індії, рекламний буклет якого обіцяв їм повне блаженство і виняткові умови. І ось невдача — дійсність була далека від очікувань. Як же без цього.

Фільм вийшов дуже колоритним, приємним, з легким гумором і легким смутком, з роздумами про життя і пошуках себе і навіть з самою справжньою любов’ю, яка руйнує всі перепони на своєму шляху і якій кожен вік підвладний. Також чимало радує акторський склад. В результаті картина отримала дві номінації на премію «Золотий глобус».

👍 Хороший рік (A Good Year, 2006)

Хороший год
Режисер: Рідлі Скотт

Існують фільми, які не тільки дарують приємні емоції при перегляді, а і надихають відправитися в подорож. Після них і зовсім хочеться взяти і змінити своє життя на краще, змінити роботу, знайти свободу і щастя, жити в гармонії з собою і оточуючими.

Це історія про безжального і нещададного лондонського біржового трейдера, який несподівано отримав в спадок від дядька його виноробне господарство в Провансі, на південному сході Франції. Макс Скіннер має твердий намір швидко позбутися спадщини і від будь-яких спогадів про роки, прожиті разом з дядьком. Але обставини проти нього. І ось поступово, день за днем ​​жорстокість і безпринципність поступаються місцем м’якості, відкритості та доброті. Головний герой не тільки знаходить душевну рівновагу, розуміючи справжні цінності життя, а й зустрічає чудову жінку.

Складно собі уявити людину, яка під час перегляду не захоче прогулятися затишними вуличками маслинового містечка, провести кілька днів у заміському маєтку з виноградниками, погрітися під лагідними променями сонця і насолодитися терпким смаком вишуканих французьких вин.

👍 Шлях (2010) (The Way)

Путь
Режисер: Еміліо Еставес

У головного героя, американця Тома Ейвері за трагічних обставин гине син. Том приїжджає до Франції, щоб впізнати тіло і дізнається, що син мав намір пройти по знаменитому шляху Святого Якова.

Будучи глибоко пригніченим, Том, який ніколи раніше не підтримував захоплення сина подорожами, несподівано для себе самого приймає рішення завершити розпочате сином і пройти шлях за нього і разом з ним — з собою Ейвері взяв прах, який розвіяв в різних місцях.

Ця подорож дозволила Тому не тільки відчути емоційну близькість зі своїм загиблим сином, але і знайти щось нове, заглянути в потаємні глибини своєї душі. Гідний філософський фільм, після якого дійсно хочеться відправитися в шлях і налагодити відносини з близькими.

👍 Їж, молись, кохай (Eat, Pray, Love, 2010)

Ешь, молись, люби
Режисер: Райан Мерфі

Барвистий, чуттєвий і багатогранний фільм про пошук свого «Я» і сенсу життя. Головна героїня — письменниця Елізабет, чию роль блискуче виконала Джулія Робертс, розуміє, що в її ідеальному житті чомусь немає місця їй самій. Жінка приймає нелегке рішення про розлучення з чоловіком і відправляється в тривалу подорож.

Для початку її шлях лежить в вічне місто — Рим. Там вона має намір зрозуміти, що таке пристрасть і насолоду життям у всіх своїх проявах. Далі Елізабет вабить Схід — вона вирушає до Індії, де осягає премудрості медитації і починає шлях свого духовного розвитку. Завершується історія на прекрасному Балі, де письменниця не тільки розкривається для самої себе в повній мірі — вона спокійна, щаслива, умиротворена і самодостатня. Героїня зустрічає любов. І ця любов знову перевертає її світ з ніг на голову. Але як сказав мудрець, потрібно дозволяти любові і щастя виводити нас з рівноваги.

👍 Канікули (Vacation, 2015)

Каникулы
Режиссеры: Джон Френсіс Дейлі, Джонатан М. Голдштейн

Фільм складно назвати інтелектуальним, але ось звання відмінної класичної американської комедії він заслужив. Підійде для сімейного перегляду з урахуванням, що в ньому все ж є чорний гумор.

Кінокартина розповідає про дуже добродушного і люблячого батька сімейства, який вирішує внести різноманітність в сімейне дозвілля. Посадивши в орендований автомобіль вкрай сумнівної якості, дружину і двох синів, він відправився в подорож через всю країну. Пунктом призначення став кращий тематичний парк США — Walley World. Звичайно ж, все пішло не за планом.

Комедія дозволить провести вечір, вдосталь посміятися, а також задуматися про те, як здорово було б здійснити захоплюючу сімейну поїздку. Звичайно ж, без неприємних несподіванок.

* * *

Нерідко трапляється, що в рейтинги найкращих фільмів про подорожі потрапляють кінострічки, які становлять не зовсім вірне враження, часом відверто дурні і не продумані. Є й ті, які відбивають будь-яке бажання подорожувати.

Є картини, які все ж досить забавні, хоч і неоднозначні. До таких фільмів ми віднесли:

😐 Заміж на 2 дні (A perfect plan, 2012)

Замуж на 2 дня
Режисер: Паскаль Шомей

Вкрай забобонна головна героїня впевнена, що у неї, як і у всіх інших жінок в її родині, перший шлюб буде невдалим. Тому Ізабель приймає досить дивне рішення — вона має намір таємно від свого нинішнього ідеального нареченого вийти заміж за іншого. І тут же оформити розлучення. І вовки ситі, і вівці цілі.

Для цього Ізабель потрібен перший зустрічний простак. Його вона і знаходить. Але простак виявляється спочатку важковловимий, а вже після не таким вже й простим. Головні герої легко переміщуються між країнами і континентами, що не заморочуючись необхідним одягом, щепленнями і фінансовими питаннями.

Фільм, звичайно, романтичний, але відірваний від реальності. Адже правильна підготовка — запорука успішного подорожі.

* * *

Не можна не відзначити, що зустрічалися кінострічки, які не виправдали наших надій, незважаючи на те, що вони є частими гостями різноманітних тревел-рейтингів. Ми не рекомендуємо:

👎 Мистецтво подорожувати (The Art of Travel, 2008)

Искусство путешествовать
Режисер: Томас Вілан

Цей фільм, незважаючи на досить надихаючу назву, не варто дивитися ні початківцям мандрівникам, ні досвідченим. А все тому, що це швидше історія про мистецтво подорожувати нерозумно. Та й то не дуже правдоподібна. Новачкам ця картина не дасть цінних порад, а ось у мандрівників з досвідом викличе лише здивування і посмішку. Так, головний герой в компанії малознайомих людей відправляється в тривалу і неймовірно небезпечну подорож по непролазних джунглях. При цьому команда не має ні спеціальної підготовки, ні обладнання. З собою у них джип, в якому по ідеї повинно було поміститься спорядження і провіант на цілий рік. Але по всій видимості, там було лише пиво, яке вони примудрилися пити цілий рік, нарікаючи, що воно тепле. Звичайно ж, звучить все сумнівно. Точно так же сумнівно виглядають біленькі майки на актрисах модельної зовнішності з ідеально чистим волоссям, героїні яких ось уже як цілий місяць прокладають собі шлях в джунглях за допомогою мачете.

Дії героїв нелогічні, сценарій з претензією, але наївний, гра акторів також розчаровує. Але пейзажі, звичайно, часом гарні, їх складно зіпсувати.

👎 Розлучення по-французьки (L’ex de ma vie, 2014)

Развод по-французски
Режисер: Дороте Себба

Пара італійців, чий любовний човен розбився об побут і нерозуміння, відправляються в Париж, щоб швидше оформити розлучення. А все тому, що головній героїні вже зробив пропозицію інший чоловік, і вона поспішає знову зв’язати себе узами шлюбу.

Однак її все ще законний чоловік ставить одну умову — пара колишніх закоханих повинна провести разом в столиці Франції медовий місяць, якого у них так і не було. Як можна здогадатися, під час цієї поїздки спалахнуть колишні почуття, забудуться образи і за пару залишиться тільки порадіти. І незважаючи на те, що кіно начебто про подорож, а Париж — місто поцілунків і романтики, в картині не було ні хвилюючих панорам, ні дивовижних видів.

Екскурсоводи були показані комічними і примітивними, туристи — простаками. А сам Париж — лише нецікавими декораціями, на яких не затримується погляд.

Якщо ви шукаєте фільм про це прекрасному місті і шукаєте натхнення, то краще не втрачати час і подивитися чудову комедійну мелодраму Вуді Аллена «Північ у Парижі» (2011).

👎 Самсара (Samsara, 2011)

Самсара (Samsara, 2011)
Режисер: Рон Фріке

Картину назвали видовим філософським фільмом. Що ж, це опис відповідає дійсності. Стрічка підійде тим, хто хоче помедитувати, дивлячись на красиву екзотичну картинку. Не варто чекати несподіваних сюжетних поворотів, та й самого сюжету тут немає. Якщо очікуєте на динамічність, гостросюжетність або розкриття таємниць давніх і сучасних цивілізацій — швидше за все, розчаруєтеся або ж банально захочете спати.

👎 Іспанка (L’Auberge espagnole, 2002)

Испанка (L'Auberge espagnole, 2002)
Режисер: Седрік Клапіш

Опис фільму досить інтригуючий, акторський склад теж цілком хороший. Французький студент Ксавьє відправляється вчитися в Барселону. Його життя починається з чистого аркуша, в Барселоні його чекає безліч приємних несподіванок. Француз раз у раз робить прогулянки по місту, переймаючись його пристрасним і суперечливим духом. Крім красивих видів, у фільмі є місце любові і романтики.

Здавалося б, початок дуже багатообіцяючий. Але ось сам фільм виявився розчаруванням — нудно, затягнуто. На що надихає «Іспанка»? На пошуки іншого фільму про горду і вишукану Барселоні.

👎 Че Гевара: Щоденники мотоцикліста (Diarios de motocicleta, 2004)

Че Гевара: Дневники мотоциклиста
Режисер: Вальтер Саллес

Біографічна картина оповідає про подорож, яку в 1952 році зробили юні і замріяні Ернесто Че Гевара зі своїм другом Альберто Гранадо. Сценарій фільму заснований на щоденниках Че Гевари.

Двоє друзів, як це прийнято в багатьох історіях про подорожі, повних бід і поневірянь, які не підготувалися до дороги належним чином. Багато разів їх життя висіло на волосині, Ернесто і Альберто голодували, втратили транспортний засіб і були близькі до провалу. Але в той же час вони познайомилися з людьми, які населяють різні країни Латинської Америки, зіткнулися з обурившою їх соціальною несправедливістю, змужніли і сформувалися як особистості.

Що хочеться після перегляду цього фільму? Зробити революцію 🙂 ​​І нехай усі подорожі почекають.

👎 В диких умовах (Into the Wild, 2007)

В диких условиях (Into the Wild, 2007)
Режисер: Шонн Пенн

Це американське роуд-муві з драматичним фіналом — ода юнацькому максималізму. Кінокартина розповідає реальну історію Крістофера МакКендлесса, вихідця з досить забезпеченої, але проблемної сім’ї. Він вирішує відкинути все матеріальне, втікає з дому, відправляє всі свої заощадження на благодійність і повністю зникає, розчиняється на неосяжних просторах Сполучених Штатів. Протягом двох років він не давав про себе знати батькам, на яких затаїв глибоку образу. Себе ж назвав Суперприблуда і мріяв поїхати на Аляску. Це місце і стало для нього пасткою.

Незважаючи на те, що фільм повний приголомшливих видів, рекомендувати його як кіно, надихаюче на подорож, складно. Адже картина не про подорож, а про втечу. І іноді краще не бігти світ за очі, руйнуючи своє життя і життя близьких, а звернутися за допомогою до психотерапевта.

* * *

Що ж, ми розповіли про фільми, які нас хвилювали, надихали. Фільми, які викликали сльози і сміх, після яких горіли очі і солодко мріялося про нові місця.

А яка кінокартина надихає на подорож вас?

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку