(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Що робити в Австрії, якщо ти — не лижник

Головна»Туристам на замітку»Поради»Що робити в Австрії, якщо ти — не лижник

Чим зайнятися в Австрії, якщо ти такий собі лижник або зовсім не захоплюєшся катанням на них? Чим урізноманітнити відпочинок у вільний від покатушек час? Ось кілька способів активно і з користю провести час у відпустці поза лижнею.

Читайте також: Куди поїхати кататися на лижах? ТОП-7 українських гірськолижних курортів

Тобоган — це весело

дфти на санчатах у горах

Слово «тобоган» прийшло до нас від ескімосів і означає спеціальні санки. Іншими словами — це будь-який пристрій, призначений для спуску з гори. Сучасні тобоган траси — це сталеві жолоби з крутими поворотами. Для катання на них використовують роликові сани. Проїхатися з вітерцем і отримати свою порцію адреналіну можна і на звичайних санях. В Австрії для тобогана є спеціальні траси, найдовша з яких розташована в Вільдкогелі в федеральній землі Зальцбург.

Термальні джерела і SPA

мама з дитиною в басейні

Культура термального і SPA відпочинку в Австрії знаходиться на найвищому рівні. Тут є все і трохи більше: лазневі комплекси з дитячими зонами, басейни, джакузі, соляні кімнати, аквапарки. Невимушена атмосфера, панорамний басейн або сауна з видом на гірськолижні спуски — основна концепція австрійських терм — максимальний релакс і користь для здоров’я.

Підйом на снігоступах

людина на снігоступах у горах

У буквальному сенсі слова туди, де не ступала нога людини, можна дістатися забавним способом — на снігоступах. Конструкція сігоступів представляє собою платформу з кігтями, що перешкоджають ковзанню і має спеціальне кріплення до черевика. Щось накшталт альпіністських «кішок». Навіщо? Щоб кинути виклик собі і досягти тих вершин, куди не дійдуть звичайні лижники.

Піші маршрути

луди на оглядовому майданчику у горах взимку

Тим, кому не потрібно доводити перевагу собі або природі, радимо відправитися на прогулянку туристичними стежками. Вони ведуть по мальовничих схилах через хвойні ліси. Заблукати складно, як правило, австрійські маршрути досліджені і промарковані.

Будівництво іглу

іглу в горах

Отримайте незабутній досвід, побудувавши власний іглу по древньому методу ескімосів Крайньої Півночі. Захоплююче заняття, яке дає розуміння фізичних і механічних властивостей матеріалів, вчить терпінню, концентрації і дає безумовну оздоровчу користь для людей будь-якого віку.

Катання на собачих упряжках

собачі упряжки

Пригода починається зі знайомства з чарівними хаскі і способами управління ними. Зустрічаються змішані собачі упряжки з лайками і маламутами, де хаскі, в силу особливих розумових здібностей, виконують роль «рульових». Як правило досвідчений погонич — каюр буде супроводжувати вас всю поїздку, тому «матчасть» можна спостерігати відразу в дії.

* * *

Переглянути тури до Австрії або просто залиште нам запит, і ми зробимо все самі.

Автори: Олександра Склез, Тетяна Яковлева. Переклад: Віза-Валіза

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку