(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Як перестати боятися і почати подорожувати

Головна»Туристам на замітку»Поради»Як перестати боятися і почати подорожувати

Багато людей мріють про далекі краї і невідомі країни. Проте нерідко ці мрії так і залишаються нереалізованими.

І головна причина цього — банальні забобони, стереотипи і страх. Нам здається, що подорожі — це занадто дорого, небезпечно, складно, вимагає особливих надлюдських навичок і загартування. Що у чужих краях ми почуватимемо себе незатишно, не зможемо порозумітися з місцевими або знайти дорогу. А тим більше подорожей не підходять для сімей з маленькими дітьми.

Насправді досить зробити усього лише один крок назустріч новим враженням, і світ заграє новими фарбами і поповниться свіжими смаками і ароматами.

Міф 1: Подорожувати складно і дискомфортно, особливо без знання мови

Передусім варто пам’ятати, що в тій країні, куди ви прямуєте, живуть такі ж люди. Вони так само ходять на роботу, цікавляться новинами, їздять в громадському транспорті, дивляться кіно і відпочивають вечорами. Мовний бар’єр цілком реально здолати за допомогою жестів. Хоча, звичайно ж, пару ходових фраз все ж варто підучити.

При цьому, якщо ви подорожуєте за допомогою турфірми, то ви навряд чи залишитеся в самотності посеред диких прерій.

Також для початкуючих мандрівників слід вибирати маршрути в країни ближнього зарубіжжя, які мають багато схожого з нашою. По-перше, ви почуватимете себе затишніше недалеко від будинку. По-друге, менше часу витратите на дорогу. По-третє, більше шансів зустріти земляків і порозумітися з місцевими, адже менталітети досить схожі. Ну і, нарешті, ціни будуть доступнішими. А вражень — аж занадто.

Міф 2: Подорожувати дорого і недоступно

свинья на пляже копилка

Існує думка, що подорож обійдеться в кругленьку суму. Насправді слід просто визначитися з тим, куди б ви хотіли відправитися і що побачити. Також необхідно вирішити, який вид відпочинку вам більше до душі — або ви хочете ніжитися на пляжі чи біля басейну і спокійно потягувати коктейлі, або ж відвідувати екскурсії і ходити по містах, захоплюючись архітектурою. А можливо ідеальний відпочинок для вас — це рюкзак за спиною і намет.

Визначившись з варіантом відпочинку, треба приступити до вивчення того, що пропонується в цій сфері, виходячи зі своїх фінансових можливостей. А варіантів досить багато на будь-який смак і гаманець.

Читайте також: Дешево і відмінно: як купити тур дешевше

Міф 3: Краще менше, та далі

Туристи з досвідом не рекомендують відразу ж кидатися на екзотику далеких країв. Краще всього спробувати з традиційних курортів Туреччини і Єгипту.

По-перше, це перевірений варіант. По-друге, досить бюджетний. Експерти радять «підвищувати градус» екзотичності і яскравості подорожей. А розпочинати з більш звичних місць. Це дозволить подорожуючи роками, не втрачати смаку і азарту.

Міф 4: З дітьми подорожувати неможливо

Багато батьків ставлять хрест на подорожах, вважаючи, що вони точно не підходять їх маленькій дитині. Насправді малюки переживають акліматизацію практично непомітно. Якщо ви боїтеся, що дитина захворіє в дорозі, то запасіться аптечкою, медичною страховкою і адресами усіх лікарень в цьому районі. У цьому вам допоможе інтернет.

Крім того, є багато готелів, які спеціалізуються на відпочинку з дітьми. У них є дитячі клуби, відповідне живлення і обслуговування. Тобто все націлено на те, щоб діти активно веселилися і з користю проводили час, а батьки могли приділити час собі і дійсно відпочити.

Міф 5: Для подорожей потрібний привід

Привід, це, звичайно ж, добре. Проте насправді необхідно передусім бажання.

Але найголовніше в процесі підготовки до подорожі — не відкладати його в довгу скриньку «до кращих часів». Так ви напевно не зберете необхідну суму грошей, не дозрієте морально і не будете у всеозброєнні. Куйте залізо, поки гаряче, і не відмовляйте собі в задоволеннях і враженнях, які залишаться з вами на все життя.

Адже, як мовиться в улюбленій казці «Дуже шкідливо не їхати на бал, коли ти цього заслуговуєш».

Ірина Шаповал, подорожує упродовж трьох років. За цей час побувала в 37 країнах.

Для мене найскладнішим було зробити перший крок — банальність з якою непросто посперечатися. Найвдалішими країнами для самостійних бюджетних подорожей вперше вважаю Грузію і Туреччину. Країни південно-східної Азії теж приємно дивують гостинністю і доброзичливістю, але дістатися туди буде значно дорожче.

Анастасія Чмиль, подорожує близько семи років. За цей час відвідала 22 країни

Подорож розпочинається з бажання — чистого і щирого. І якщо воно є таким, то все навкруги допомагатиме і підказуватиме, направлятиме і підстібатиме швидше здійснити його. Обов’язково з’являться квитки зі знижкою, або прийде потрібна сума грошей.

А що б ви порадили новачкам? Напишіть в коментарях.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку