(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Як відпочити, коли на задньому сидінні діти. Європейська версія

Головна»Туристам на замітку»Подорожі»Як відпочити, коли на задньому сидінні діти. Європейська версія

Як зробити так, щоб під час відпустки було добре і дорослим і дітям? У туристів з дітками є два основних запиту: перший — щоб дітям було цікаво і другий – щоб дорослим під час дитячого нестримних веселощів вдалося хоч трохи відпочити.

Європа задовольнить обидва запити. Тут все ідеально пристосоване до сімейних туристів. У будь-якому магазині, в будь-якому торговому центрі, на заправках і в кафе є спеціальні місця для догляду за дітьми. А в деяких місцях навіть передбачені дитячі гігієнічні засоби. Тут дітей люблять, ставляться з великою повагою до мам, майбутніх та нинішніх.

Фото: picture alliance / dpa

Ловіть пораду: вирушаючи до Європи на машині обладнайте її дитячим кріслом, без цього важливого пристосування вас з дитиною не пустять. Хоча і у нас в країні все частіше батьки вважають за краще возити дітей в автокріслах, але поки в українських ПДР суворого правила немає, на відміну від європейських вимог.

В Європі все максимально пристосоване для дітей, в будь-якому кафе чи ресторані вам запропонують спеціальні дитячі стільчики, якщо ваше чадо не доросло до дорослого, до чого і стільчики бувають різні в залежності від віку дитини. Ще й купу іграшок дадуть або відведуть в спеціальну дитячу кімнату з аніматором. У моїх племінників, які живуть в Німеччині є стійкий рефлекс: заходячи в магазин взуття, поки їхня мама вибирає собі чергову пару туфельок, бігти в дитячий куточок. При цьому батьки не бояться, що діти загубляться, адже їм настільки цікаво, що вони не за що на світі не відійдуть звідти, плюс консультант наглядає за порядком в дитячій зоні.

Будьте готові, що вашим дітям будуть посміхатися в готелях, розважальних центрах та просто на вулиці. У продуктових магазинах — пригощати безкоштовними свіжими булочками і роблять вони це від чистого серця, просто по тому, що європейці дуже люблять дітей. Всі тротуари і пішохідні переходи зроблені так, що ви без зусиль зможете довго гуляти з коляскою і вам не доведеться надриватися, намагаючись скотити коляску з високого бордюру. Тому інфраструктура Європи, піклуючись про дітей, подбала і про вас.

Найбільший у Північній Європі аквапарк Серена-Корпіламі. Фото: tinynaildesign.blogspot.com

Неважливо куди ви підете, в найбільший в Північній Європі аквапарк Серена-Корпіламі, який розташований в 30 км на захід від Гельсінкі c численними водними атракціонами, водними гірками і дитячими басейнами або вирушаєте на Кіпр в невелике містечко Ларніко з дуже популярним дитячим луна-парком «Lucky Star» і парком верблюдів, — ваші діти будуть радіти, а ви зможете приділити хвилинку своїм другим половинкам, адже діти під наглядом.


Загалом європейська версія сімейного відпочинку стане вашою улюбленою, діти зможуть набратися вражень на рік вперед, відпочити і повеселитися, а ви зможете трохи перепочити і зробити хоч і невелику, але все ж паузу в добовій роботі батька. Пропонуючи туристам курорти і визначні пам’ятки, Європа ще і пропонує комфорт і зручності навколо цих курортів, чого немає в інших традиційних для українців неєвропейських курортних країнах. Тут вам не потрібно буде сидіти тільки в готелі, боячись вийти за територію, так як там небезпечно. Або ж їздити тільки на організовані екскурсії, тому, що поодинці страшно. В Європі вам буде комфортно скрізь!

Читайте ще