(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Із зими в літо: як легко пережити акліматизацію, подорожуючи в теплі країни

Головна»Туристам на замітку»Поради»Із зими в літо: як легко пережити акліматизацію, подорожуючи в теплі країни

Багато хто з нас в холодну пору року мріє про безтурботність літа — ласкаве море, легкий одяг і сонячні ванни. Відправитися в теплі краї — відмінне рішення, але і тут є деякі підводні камені.

Спрямовуючись із зими в літо важливо пам’ятати, що це не лише приємний захід, що обіцяє багато радісних моментів, але і серйозний стрес, для організму. Тому варто приділити увагу не лише вибору нарядів і екскурсій, але і процесу підготовки.

Ми радимо зайнятися цим питанням завчасно.

Боротьба з джетлагом

Медики рекомендують в процесі підготовки до поїздки зрушити свій біологічний годинник. Якщо це можливо, то лягати спати і вставати в той же час, що і в тому часовому поясі, в який ви прямуєте. Після приїзду в нову країну не лягаєте раніше десяти вечора, і якщо прокинулися раніше семи ранку, то можна випити 10 крапель валеріани, щоб поспати ще трохи.

Це дозволить відразу після приїзду почувати себе комфортно і не витрачати дорогоцінний час відпустки на те, щоб прийти в себе.

Збір валізи

Здавалося б, кожен знає, як правильно пакувати валізу, і що з собою брати в поїздку. Але, вирушаючи взимку на південь, зверніть увагу на речі з натуральних всмоктуючих тканин. Одяг має бути просторим і світлим, щоб ви не перегрілися. Не забувайте про аптечку.

Читайте також: 22 корисних поради, які згодяться під час подорожі

Не перестаратися

Ця порада стосується як підготовки до подорожі, так і часу самої відпустки. Не варто звалювати на себе безліч справ, намагаючись все встигнути до поїздки. Інакше ви можете так втомитися морально і фізично, що не зумієте розслабитися і не відпочинете.

У відпустці ж варто дотримуватися звичного режиму дня. Що стосується жарких екзотичних країн важливо дотримуватися питного режиму, вживаючи багато рідини. Важливо розуміти, що сонячні ванни і водні процедури в надлишку можуть мати небезпечні наслідки. Тому користуйтеся сонцезахисними кремами, головними уборами і не проводьте багато часу на сонці. Навіть якщо ви хочете усім своїм співробітникам в офісі продемонструвати свою рівномірну засмагу, пам’ятаєте — здоров’я передусім.

Важливо також не захоплюватися малознайомою кухнею, а пробувати все трохи і з розумом. Зловживання алкогольними напоями теж не піде на користь.

Після відпустки

В ідеалі, для того, щоб акліматизація після повернення на батьківщину пройшла гладко, варто було б дати собі час відійти і 3-4 дні не виходити на роботу. Важливо пам’ятати, що після відпустки можна не лише впасти в легку депресію, але і підхопити вірус або застуду — такі випадки нерідкісні.

Як бачимо, ці поради зовсім не такі складні, але вони дозволять вам повною мірою насолодитися своїм відпочинком і отримати море приємних, нічим не затьмарених, вражень.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку