(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Де відпочити з дітьми за кордоном?

Головна»Туристам на замітку»Поради»Де відпочити з дітьми за кордоном?

Збираєтеся з дитиною за кордон? Ми підкажемо, де краще відпочивати з дітьми навесні, влітку, восени і взимку. 

При виборі місця для відпочинку з дітьми важливе значення має тривалість перельоту, комфортні умови, цікавість курорту та вартість такої подорожі. Більшість прагне до моря в будь-який час року, інші вважають за краще пляжний відпочинок чергувати з екскурсійними турами і гірськолижними курортами. 

Де краще відпочивати з дитиною за кордоном влітку

Пляжний відпочинок

Болгарія. Славиться піщаними пляжами і доступними цінами на відпочинок. Найбільшою популярністю користуються Золоті піски, Сонячний берег, Албена і Равда. Приємне тепло +25 … +28°С, вода +22 … +25°С. Створена хороша розважальна інфраструктура для дітей: луна-парки, аквапарки, колесо огляду і т.п.

Хорватія. Красива країна із зеленим горбистим ландшафтом, м’яким кліматом і доступними цінами – відмінна альтернатива півдню нашої країни. Найчастіше сімейні пари зупиняються в комфортабельних готелях Поречі, Істрії, Далмації або орендують апартаменти чи будинок. Адріатичне море прогрівається на кінець червня до +25°С, температура повітря +26 … +30°С. Пляжі в основному скелясті або галькові, піщані – на островах. Серед розваг – екскурсії з відвідуванням архітектурних та природних пам’яток, аквапарк в Істрії, водні прогулянки та парки атракціонів.

Греція. Де відпочити влітку з дитиною за кордоном? Найкраще підходять курорти Криту, Родосу, півострова Халкідікі та острова Кос. Вже у червні в Греції дуже тепло: вдень +27°С, море +23°С, в липні-серпні стає спекотніше: вище +30°С вдень, море +26°С. Легкий бриз освіжає, але для екскурсій в цей час спекотно. В готелях сімейного типу є всі дитячі меблі, коляски і посуд для найменших, дитяче меню. Тут цікаві екскурсії, є музеї та аквапарки.

Кіпр. Люди, які відпочивають з дітьми, зазвичай обирають чисті піщані пляжі Айя-Напи. Як такої анімації там немає, але дітей можна розважити поїздками в аквапарки та парки атракціонів, відвідати страусину ферму і парк віслюків. Сім’ї з дітьми старшого віку відвідують Пафос – там багато історичних пам’яток. У липні-серпні на Кіпрі жарко, +34°С і вище, тому з маленькими дітьми краще відпочивати в червні або у вересні, коли температура повітря +30°С, а море +24°С.

Іспанія. У червні вдень +26 … +30°С, море ще прохолодне +20 … +22°С, в липні-серпні вище +30°С, море +24 … +25°С. Для відпочинку з дитиною підійдуть спокійні курорти Коста-Дорада, Коста-Брава, Коста-Бланка, Тенеріфе та Майорка. У Коста-Дорада є іспанський варіант Діснейленду – парк розваг «Порт Авентура», дельфінарій та аквапарк у Ла Пінеда, до того ж звідти зручно їздити на екскурсії в Барселону. У Бланесі є свій ботанічний сад, аквапарк і зоопарк.

Туніс. Піщані пляжі Сусса і Хаммамета добре підходять для дитячого відпочинку. Дуже тепло +28 … +30°С, море +26 … +27 °С. Для відпочинку з дітьми краще віддати перевагу готелям сімейного типу, в яких передбачені дитячі меблі, обладнані ігрові майданчики, атракціони, водні гірки, а також працюють аніматори.

катер возле берега
Фото © Christos Tsoumplekas / flickr.com

Екскурсійний відпочинок

Влітку в більшості країн Європи встановлюється комфортна і спекотна погода, яка оптимально підходить для екскурсій. Куди можна поїхати відпочивати з дітьми?

Німеччина. Можна відправитися до Баварії – в Мюнхен. Проживання в цьому місті не дуже обтяжливе для гаманця. Тут багато цікавих місць для дітей: парки, сади, розважальний центр Coca Loca, великий зоопарк, акваріум, Баварська кіностудія, музей іграшок і музей BMW. В околицях Мюнхена чудові озера, замки і всесвітньо відомий центр Legoland.

Чехія. У Празі тепло, сонячно і багато розваг для дітей. Крім архітектурних пам’яток, можна відвідати аквапарк, зоопарк, співаючі фонтани, дзеркальний лабіринт, луна-парк, Діно-парк, дитячий острів, музей іграшок, планетарій, Королівство залізниць і багато іншого.

Швеція. Стокгольм – це столиця дитячих розваг: старе місто, музейний острів Юргорден, Будинок Казки Юнібакен, острів із тваринами Скансен, луна-парк і багато іншого. Батьківщина Карлсона порадує помірним теплом (+17 … +20°С).

замок на горе
Фото © mcdri86 & / flickr.com

Відпочинок з дітьми восени

Осінь ідеально підходить для пляжного та екскурсійного відпочинку. У вересні та до середини жовтня комфортно на узбережжі Середземного моря – Греція, Кіпр, Італія, Іспанія. Температура води незначно відстає від температури повітря, вдень тепло, на пляжах вільніше. У вересні та жовтні оксамитовий сезон у Тунісі – море тепле +22 … +25°С, вдень +25 … +30°С, сухий сезон в Ізраїлі – вдень +29°С, море +24°С.

Осіння погода в більшості країн Європи м’яка і тепла, з дітьми можна поїхати до Франції, Польщі, Чехії, Швейцарії, Іспанії, Італії.

У листопаді вже відкривають сезон гірськолижні курорти Фінляндії, Швейцарії, Австрії, Франції та Норвегії.

Де відпочивати з дітьми за кордоном взимку?

Пляжний відпочинок

Найбільшу популярність для сімейного відпочинку придбали такі напрямки:

Таїланд. Багатокілометрові піщані пляжі, вдень +30°С, соковиті фрукти і тепле море +27°С (взимку в Таїланді високий сезон). Тут цікаво все: палаци, парки з екзотичними тваринами, катання на слонах. Недолік – далеко летіти і специфічна їжа (втім, знайти страви європейської кухні дуже просто).

ОАЕ. З дітьми комфортно відпочивати в Абу-Дабі або Дубаї. Погодні умови прекрасні: +23 … +25°С, море +21 … +24°С. Недолік – висока вартість відпочинку.

Індія (Гоа). Взимку дуже тепло +28 … +30°С, вітру немає, чудові піщані пляжі. Найчастіше туристи обирають 5* готелі сімейного типу або орендують віллу в Південному Гоа: тут тихіше і спокійніше.

В’єтнам. Республіка чудово підходить для відпочинку з дітьми за кордоном. Сім’ї віддають перевагу відпочинку на піщаних пляжах Муйне та острова Фукуок. Температура повітря +30°С, море +27°С, є кафе європейської кухні. Основні розваги для дітей зосереджені в Нячанге: острів розваг Вінперл Ленд, кінотеатри, розважальні центри і багато іншого.

Фото © Hallmanlau / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0

Гірськолижні курорти

Незважаючи на величезну кількість гірськолижних курортів, далеко не всі вони пристосовані для відпочинку з дітьми, деякі недоступні через високу вартість. Найбільш «дитячими» курортами в Європі вважаються:

  1. Австрійський курорт Серфаус-Фіс-Ладіс визнаний одним із кращих для відпочинку з дітьми: індіанське село, крижаний лабіринт, ведмежа гірка, ліс динозаврів, зоопарки і навіть театр.
  2. Швейцарське старовинне містечко Церматт пропонує проживання у спеціальних готелях сімейного типу, створено всі умови для дитячого відпочинку: широкі і рівні траси, дітям до 9 років послуги підйомників безкоштовні.
  3. Болгарський курорт Банско славиться високим рівнем сервісу і низькими цінами. Траси нескладні для дітей і захищені від вітрів лісами. Для дітей організовані дитячі клуби і розважальні центри.

Читайте також: Куди поїхати кататися на лижах? ТОП-7 українських гірськолижних курортів

Екскурсійний відпочинок

Тенеріфе. Канарські острови порадують весняним теплом (+18 … +20°С) і ласкавим сонечком. Море вже не для купання, тому взимку найкраще їздити на екскурсії, на щастя, пам’яток вистачає: вулкан Тейде, ущелини Маска, національні парки, зоопарки та інше.

Італія. В цей час у країні досить тепла погода, близько +15°С. Взимку можуть бути дощі, але погода швидше нагадує теплу осінь. Рим, Мілан, Флоренція – в будь-якому місті буде комфортно з дітьми, і таку кількість пам’яток архітектури, як в Італії, важко знайти де-небудь ще.

Фінляндія. Візит до справжнього Санта Клауса в Лапландію (Рованіємі) – це найкращий новорічний подарунок для дітей. Катання на оленячих упряжках і снігоходах, біг на лижах, зоопарк із хаскі та інші розваги. Погодні умови суворі – морози нижче 20 градусів за Цельсієм, тому одягатися потрібно тепло.

санта клаус
Фото © Visit Finland / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0

Відпочинок із дітьми навесні

Пляжний відпочинок

Гірськолижні курорти працюють весь березень до середини квітня, але більшість туристів вже хочуть поніжитися у морі. Де можна відпочити з дітьми за кордоном навесні? У березні добре в Таїланді, Гоа, ОАЕ. У квітні комфортно на півдні В’єтнаму: вдень +30°С, море +26 … +28°С. У квітні і травні сухо й тепло в Ізраїлі та Йорданії +25 … +30°С, море +24°С. Хороші погодні умови на Кубі і Домінікані, але через тривалий переліт ці курорти обирають не всі.

Екскурсійний відпочинок

Навесні з дитиною можна поїхати до Парижу. Діти всього світу мріють про паризький Діснейленд, не менш цікаво їм буде побувати у Версалі, на Єлисейських полях та в інших місцях. Канарські острови навесні порадують квітучою екзотичною флорою і м’яким теплом. Мальта і Кіпр теж ваблять туристів гарною погодою і насиченою екскурсійною програмою.

А куди ви мрієте поїхати?

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку