(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Що брати з собою в подорож

Головна»Туристам на замітку»Поради»Що брати з собою в подорож

Кожна країна неповторювана, має свої особливості і нюанси. Ми підготували для вас декілька корисних рекомендацій, які дозволять уникнути неприємних моментів в дорозі.

Отже. Бувалі мандрівники рекомендують передусім розібратися, які речі вам дійсно потрібні, а без чого є можливість з легкістю обійтися.

Наприклад, в азіатських країнах одяг коштує недорого, тому можна не набирати з собою декілька змінних комплектів, а у разі потреби придбати парочку футболок, светрів або навіть джинсів. Те ж торкається різноманітних шампунів, гелів для душу і сонцезахисних засобів.

А ось аптечкою все ж краще запастися, вона повинна включати активоване вугілля, пластир, мазі від укусів і опіків, засоби від розладу кишечника і алергії також мають бути при собі. Це ж торкається і засобів жіночої гігієни. А все тому, що через мовний бар’єр може бути дуже непросто пояснити, який саме засіб або медикамент вам потрібний.

Переліт в далеку країну займе багато годин, істотно його полегшити допоможуть надувні подушки і маски для сну.

Пакуючи валізи, пам’ятайте, що варто брати тільки найкомфортніші і практичні речі, які не доставлятимуть незручностей. Красиві наряди “для виходу”, швидше за все вам так і не згодяться, а будуть зайвим вантажем. Взуття не повинне натирати або стомлювати ноги. Якщо ви плануєте багато ходити, краще узяти з собою зручні кросывки або мокасини.

Подорож до Європи

Збираючись в країни Європи, важливо враховувати вид поїздки. Адже речі, які згодяться вам в насиченому автобусному екскурсійному турі, зовсім не будуть потрібні під час розслабленого пляжного відпочинку.

Вирушаючи в автобусний тур

автобус с туристами

Вирушаючи в подорож на автобусі, передусім потурбуйтеся про свій комфорт. Як і у випадку з тривалими перельотами, розслабитися і поспати в дорозі допоможуть надувна подушка і маска для сну. Нерідко вночі в автобусі стає прохолодно і дме з боку вікна, тому легка туристична ковдра стане вам у нагоді.

Також варто пам’ятати, що під час такої подорожі ви перетинатимете декілька кордонів. Дорога багата пробками, несприятливими погодними умовами. А це означає, що ви можете затриматися в дорозі на пару годин довше, ніж планувалося. І прибути в пункт призначення вночі, коли вже магазини і кафе закриті. З цієї причини не зайвим було б прихопити з собою в автобус продукти, які добре зберігаються, приміром, горішки, сухарі, шоколадки, печиво, вафлі, фрукти і сухофрукти. Термостійкий кухоль і туристичний набір, який складається з ножа, вилки і ложки, можуть виручити в дорозі.

Убити час допоможе цікава книга, улюблена музика на смартфоні або ж фільм на планшеті. Якщо ви схильні нервувати по дурницях і дратуватися, складете в аптечку заспокійливі засоби.

У холодну пору року знахідкою стане термос, який не лише зігріє в дорозі, але і також дозволить істотно економити на чаї і каві під час переміщення по європейських містах.

Збирати валізи слід з урахуванням усіх цих особливостей. Передусім не варто провозити через кордон заборонені товари, або ж в кількостях, які перевищують ліміти, вказані в митних правилах. Пакувати речі краще всього в окремі кульки, щоб у разі чого на прохання представників митної служби ви могли з легкістю дістати усі речі і так само швидко їх скласти назад. Від вашої особистої організованості залежить організованість усієї групи.

Увесь свій багаж варто розділити на декілька частин. Ті речі, які вам не знадобляться безпосередньо в дорозі, можуть відправитися у багажне відділення. А з собою в автобус візьміть предмети першої необхідності — кофту (олімпійку, жилет), теплі шкарпетки, які допоможуть тримати ноги в теплі, коли ви роззуйте в салоні, вологі і сухі серветки, воду, їстівні припаси, техніку, навушники. Якщо вас вколисує в дорозі, потурбуйтеся і про це.

Взуття обов’язково має бути зручним, інакше ви ризикуєте зіпсувати собі усе враження від цікавих екскурсій і прекрасної архітектури європейських міст.

Вирушаючи на пляжний відпочинок

семья на пляже

Цей вид відпочинку не має на увазі безлічі переїздів і не вимагає компактності багажу, який доведеться регулярно заносити і виносити з готелю і вантажити в туристичний автобус. Тому збираючись поніжитися на морі або у басейну, ви можете дозволити собі прихопити і декілька пар взуття, і одяг “на вихід” для відвідування ресторану або дискотеки.

Варто узяти з собою увесь арсенал сонцезахисних, доглядаючих і післяопікових засобів. На відміну від Азії, в Європі косметика коштує куди дорожче. А в туристичній зоні і в магазинчиках при готелі ви ризикуєте просто серйозно переплатити. Важливо не забувати про сонцезахисні окуляри, бандани і кепки на голову.

Попри те, що фен зазвичай заявлений в послугах номера, насправді його може не виявитися. Або ж вам запропонують узяти його в оренду за додаткову плату. До того ж такий фен призначений для сушки, і зовсім не укладки волосся. Якщо ваш зовнішній вигляд для вас має велике значення, візьміть з собою компактний фен.

* * *

Прекрасним рішенням для мандрівників стане напоясна сумка, яка дозволяє завжди тримати при собі документи, телефони, гроші і навіть медикаменти першої необхідності.

Не зайвим буде нагадати, що перед подорожжю необхідно зробити ксерокопії паспортів, а також прихопити з собою роздруківки з координатами і способами зв’язку з посольством України в країні перебування (необов’язково, але краще мати).

Читайте також: Що робити, якщо ви втратили паспорт за кордоном

Проте найважливіше узяти з собою в подорож гарний настрій. Адже саме від нашого настрою залежить те, як ми реагуємо на ту або іншу ситуацію. Людині, яка твердо вирішила отримати задоволення від відпочинку, не страшні дрібні негаразди.

Ми щось забули? Поділіться в коментарях своїми порадами.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку