(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Чи безпечно відпочивати в Єгипті?

Головна»Туристам на замітку»Новини туризму»Чи безпечно відпочивати в Єгипті?

Із стійкістю, гідною вікових пірамід, губернатор провінції Червоне море Ахмед Абдалла на зустрічі з журналістами з України витримав жорсткий натиск з цього питання. Але про все по порядку.

Зустріч, ініційована туроператором TUI Ukraine, пройшла пізно увечері у будівлі “обладміністрації”. Як ви знаєте, в Єгипті в 2013 році відбулася революція, наслідком якої стало істотне зменшення туристичного потоку в країну. Як же йдуть справи зараз і що робиться для розвитку туризму на березі Червоного моря?

Губернатор гарантував, що туристам в Єгипті нічого не погрожує, хоча з першого разу йому не повірили і питання на цю тему звучали ще не одного разу. Іноді вдавалося поставити питання, що більше відповідають темі зустрічі. Відповідаючи на один з них, Ахмед Абдалла розповів про перспективи розвитку туризму в країні. Окрім будівництва нових готелів і курортів, планується також розвиток медичного туризму із залученням як вітчизняних, так і іноземних медиків. У найближчих планах проведення всесвітньої виставки, яка розкриє потенціал Єгипту в цьому напрямі.

Відпочиваючі в Єгипті українці напевно помітили, що у списку каналів, що транслюються в готелях, немає українських, при цьому є декілька російських. Це непорозуміння обіцяно було виправити таким чином. Представники туроператора нададуть список рекомендованих каналів з усією необхідною технічною інформацією, а губернатор у свою чергу надасть офіційні рекомендації готелям на додавання цих каналів. Так що, якщо в недалекому майбутньому, відпочиваючи в номері єгипетського готелю, ви радісно виявите, наприклад, “1+1” або “Перший національний”, можете подякувати за це TUI 

А тепер розгорнуто про те, наскільки безпечно відпочивати в Єгипті. Причому розглянемо питання в декількох ракурсах.

Перший — загальна ситуація в країні

Незважаючи не недавню революцію, єгиптяни прекрасно розуміють, що усі їх внутрішні справи не повинні торкатися туристів. Адже туризм — одна з основних статей доходу країни. Є в цьому потреба, чи ні, але туристи завжди особливо ретельно охороняються, при цьому вони не повинні випробовувати незручностей.

Наприклад, при в’їзді до будь-якого міста стоять блокпости з поліцейськими. Один-два дозорців в «шпаківні», інші ж внизу «сушать» бронежилети. Все спокійно, розслаблено, але під контролем. У водія запитують скільки туристів і звідки вони, щоб по дорозі назад відмітити що усі виїхали. Хоча самі не перераховують.

У Єгипті заборонено вільне володіння зброєю. Воно є тільки у поліцейських і їх помічників. 

Помічник поліцейського з Кени в кльових лаптях

Загалом, в Єгипті все спокійно, і за відчуттями, і за спостереженнями, і по завіреннях.

Друга частина розмови про безпеку торкається мешканців морів

Напевно, усі, хто їде на Червоне море уперше, бояться зустріти акулу. Але небезпека такої зустрічі дуже перебільшена. Звичайно ж, в Червоному морі акули є, власне, як і в Середземному. Але з десятків і навіть сотень їх різновидів лише одиниці представляють яку-небудь загрозу, і те, швидше спровоковану людиною. При цьому люди акул винищують десятками тисяч. Загалом, у вас значно більше шансів просто потонути, чим постраждати від акули. Так що, в уникнення і одного і другого намагайтеся не запливати за буйки.

Ще перед пірнанням в Червоному морі рекомендується ознайомитися з переліком дрібних риб, що мешкають біля коралових рифів. По-перше, це дуже доповнить ваше вивчення підводного світу, а по-друге, виключить докучання до тих рибок, до яких приставати не рекомендується. Будьте акуратні, слухайте інструкторів, і тоді з Єгипту ви привезете тільки найпозитивніші емоції.

Ну і третя частина питання про безпеку — ваша поведінка на воді і на суші

З цим начебто все зрозуміло, але є нюанси. Європейські курорти з великою відповідальністю відносяться до того, що хтось може засунути пальці в розетку або стрибнути головою на нижню палубу. У зв’язку з цим народжується безліч інструкцій і правил, дотримуватися яких треба усім, незалежно від рівня інтелекту і розсудливості. Іншим словами, в Європі страхують від людини-ідіота. У Єгипті страховки від людини-ідіота немає. З одного боку від породженої цим фактом безпечності працівників можна чекати чого завгодно. З іншої — повний відрив і веселощі, але з усвідомленням того, що ти сам за себе відповідаєш.

 Хочеш покататися на «банані»? Катайся. Рятувальник є поруч, все справно, але за кермом човна може бути молодий гарячий хлопчина. Він не набридатиме вам з приводу того, як правильно сісти і де злізти, але ви самі не забудьте про це подумати.

Підсумовуючи вищесказане, можна сказати, що в Єгипті нічим не небезпечніше, ніж у будь-якій іншій країні. Вагому роль грає психологічний момент — я їду в іншу країну, на інший континент, там все по-іншому, а значить потенційно небезпечно. Повірте, коли летітимете до Червоного моря другої і кожен подальший раз, ці думки вас вже не турбуватимуть)

Приємного відпочинку 🙂

Автор: Роман Наумов

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку