(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

10 причин з’їздити на Кіпр восени

Головна»Туристам на замітку»Поради»10 причин з’їздити на Кіпр восени

Хто ходить у гості вранці, той поступає мудро. А той, хто їздить відпочивати восени на Кіпр, взагалі дуже розумний і оригінальний. Розумний, тому що відпочивати в жовтні або листопаді дійсно здорово. А оригінальний чому? Та тому що прийнято вважати, що на курорти треба їздити відпочивати влітку, обов’язково смажитися на сонці і привозити додому рівномірну засмагу. Восени все не так — сонце не пече, засмага виходить легкою, але тримається довше за літню. Інші плюси осіннього відпочинку нижче.

1. Восени не спекотно

Любителів посмажиться на сонечку, заздалегідь обмазавшись кремом для засмаги, ця причина явно не влаштує. У жовтні-листопаді на Кіпрі дійсно не спекотно (вересень восени я б не рахувала, оскільки за відчуттями та ж літня спека!). Море ще не встигло остигнути і приємно освіжає. Втім, до холодного Чорного моря, Середземному і восени далеко — воно тепле і прозоре.

Кажуть, що восени в морі з’являються медузи, тому купатися не дуже приємно. Але зараз жовтень і ніяких подібних мешканців морської безодні я і близько не помітила. Зате на сонечку засмагати одне задоволення. Можна не переживати за свою шкіру і майже не користуватися сонцезахисними кремами. Опівдні на пляжі температура цілком стерпна, на відміну від літніх місяців, коли о 12 годині дня стовпчик термометра зашкалює на відмітці не нижче 40 градусів.

2. Можна заощадити на вартості путівок

Попит на путівки в готелі Кіпру восени значно знижується, тому і ціни нестримно падають. Так що плануючи відпустку на прохолодну пору року, можна добре заощадити.

Якщо ви не любитель готелів, то цілком можете розраховувати на зниження цін і на оренду житла. Апартаменти і вілли в тому ж Лімасолі восени можна орендувати на 20, а то і 30% дешевше, ніж влітку. І з вибором проблем не буде — туристів восени на Кіпрі не дуже багато.

3. Дешевий переліт

Вважається, що після закінчення літнього, а потім і оксамитового сезону, повинні подешевшати і квитки на літаки. Але я падіння цін, приміром, на рейси з Києва в Ларнаку не помітила. Можливо, попит досить великий, тому і квитки дешевшати не поспішають. Та і осінь цього року в Україні як ніколи холодна, ось і рветься народ погрітися на сонечку перед довгою зимою.

Тільки слід враховувати, що починаючи з листопада кількість рейсів на Кіпр різко скорочується. Пов’язано це, звичайно, з меншим напливом туристів. Але рейси все ж є, тому ми можемо насолодитися наступною причиною.

4. Пляжі восени не нагадують банки з консервами

Де, щоб розташуватися, треба проявити чудеса кмітливості і напористості. Людей на пляжах Лімасола, Ларнаки і Айя-Напи в жовтні менше в 2 рази точно. Чому? Тому що наплив туристів, як я вже писала, не такий високий. А ті, хто приїжджають, не щодня вибираються на море — прохолодна вода і свіжий вітерець не усім припадають до душі, тому багато хто вважає за краще відпочивати біля басейну у своєму готелі. Що до речі теж непоганий вибір, оскільки готелі восени з шкіри геть лізуть, щоб заманити до себе туристів, тобто сервіс стає ще кращий.

5. Відсутність шумних компаній підлітків

Якщо ви і побачите дітей на довколишньому майданчику, то напевно це будуть місцеві хлопці, які не доставлять вам незручності, оскільки велику частину дня зайняті навчанням. Наші діти теж гризуть граніт науки, тому відпочивати вони відправляться у кращому разі на зимових канікулах, а то і доведеться чекати наступного літа.

У жовтні-листопаді в готелях Кіпру відпочивають сім’ї хіба що з маленькими дітьми, від яких шуму не багато та і спати вони укладаються рано, — шуміти під вікнами і співати один одному серенади, як їх старші брати і сестри, вони не уміють. Тому тим, хто хоче релакснуть від душі і відпочити від міської метушні, дуже навіть рекомендую їхати на Кіпр саме зараз.

6. Приємне з корисним

Зараз на березі Середземномор’я можна не лише просто відпочити, але і поправити своє здоров’я. Спокуса «загубитися» на пляжі на цілий день, а вночі зависнути в нічному клубі (нічне життя восени тут також трохи остигає) восени не з’являється, тому можна пройти курси всіляких видів масажу, прогрітися в сауні і потренувати м’язи з кращими тренерами в готелях.

7. Екскурсії

І нарешті прийшов час екскурсій. Їздити в гори і VIP- села не спекотно, а, тому, не так втомлює. Можна годинами на проліт слухати екскурсовода і їздити, їздити, їздити.

8. Кому апельсини, кому вітаміни?

В Україні зараз перші заморозки, нестача вітамінів і осіння депресія. На Кіпрі все ще літо. У черговий раз достиг урожай лимонів, гранат і бананів. Тому можна відпочити і від пуза наїстися овочів і фруктів, причому за досить прийнятними цінами.

9. Гарячі тури

А ще восени можна зловити гарячий тур. На Кіпр у тому числі. Влітку навряд чи вийде зробити такий трюк, а ось зараз цілком можливо. І гроші заощадите, і відпочините тоді, коли усі навкруги працюють і лише мріють про літо.

10. Брюки перетворюються…

Причин можна перераховувати багато. Ось йдеш по вулиці того ж Лімасола, бачиш людей в літньому одязі, засмаглих, відчуваєш, як дме легкий вітерець з моря, і розумієш — повертатися в літо дуже приємно. Тому якщо ви скучили за літом або не встигли ним насолодитися, то Кіпр — це те, що вам треба. Дві з половиною години польоту і ви зможете змінити куртку на пляжні шорти, а обвітреній шкірі подарувати рівну засмагу!

Автор: Дар’я Кияница

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку