Часті запитання

Звісно так! Відвідувати офіс зовсім необов'язково. Ми можемо віддалено організувати для вас поїздку, надати всі необхідні послуги і документи для поїздки зручним вам способом (електронною поштою або кур'єрською службою).

Для оформлення закордонного паспорта вам необхідно звернутися до місцевого ОВІР і надати наступні документи:

  • паспорт громадянина України (оригінал + 2 копії першої, другої сторінок та сторінки з пропискою);
  • довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру (оригінал + 1 копія);
  • попередній закордонний паспорт (при його наявності);
  • чоловіки у віці від 18 до 25 років, які підлягають призову на строкову військову службу, подають довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України.
Відпочинок з дітьми

В першу чергу, необхідний документ для поїздок за кордон. Якщо дані про дитину раніше (до 1 квітня 2015 р) були вписані в паспорт одного з батьків, то він може перетнути кордон по даному документу. А також можна подорожувати з проїзним документом дитини до кінця терміну його дії.

З 1 квітня 2015 вступили в силу нові правила. Всім дітям оформлюються паспорти для виїзду за кордон. Термін дії паспорта становить 4 роки.

При перетині кордону з одним з батьків необхідно мати при собі і надати міграційній службі нотаріальний дозвіл на виїзд дитини за кордон від другого з батьків. Даний документ необхідно оформити у нотаріуса і вказати країну подорожі і терміни перебування.

Якщо планується поїздка в Європу, то в дозволі необхідно вказати фразу «в країни Шенгенської угоди».

Туристичні візи

Щоб отримати візу до країн шенгенської угоди необхідно підготувати основний пакет документів для подачі в посольство або візовий центр:

  • акуратний закордонний паспорт, термін дії якого не повинен закінчуватися протягом ще 6 місяців після закінчення поїздки;
  • фотографії (від 2 до 4 шт.);
  • ксерокопія всіх сторінок українського (не закордонного) паспорта;
  • заповнена анкета на отримання візи;
  • виписка з банківського рахунку (сума на банківському рахунку повинна бути з розрахунку мінімум 50 € на день перебування + РУХ КОШТІВ ЗА РАХУНКОМ ЗА ОСТАННІ 6 МІСЯЦІВ);
  • свідоцтво про шлюб, про народження дітей, свідоцтво про власність на квартиру, будинок; акт на земельну ділянку і т.д .;
  • довідка з місця роботи. Іноді необхідно в обов'язковому порядку додати копію трудової книжки, завіреної мокрою печаткою.

Для кожної категорії туристів (пенсіонерів, студентів і школярів, приватних підприємців і т.д.) є і додатковий список документів. Детальніше Ви зможете дізнатися у наших менеджерів просто зателефонувавши нам в офіс!

Залишилися питання?

Просто напишіть нам і ми з радістю проконсультуємо.