(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Шість причин поїхати в Албанію з дітьми

Головна»Туристам на замітку»Подорожі»Шість причин поїхати в Албанію з дітьми

Албанія — чарівний сонячний і гостинний край, прекрасне місце як для романтичної поїздки, так і відпустки з дітьми. І тому є декілька причин.

Албанія — це колоритні і незабутні Балкани. На півдні країна є сусідами з Грецією, Македонією, Чорногорією і Сербією, що сильно вплинуло на її культуру. Багато блюд місцевої кухні запозичені у візантійців, венеціанців і арабів. Проте країна зберегла і свою власну родзинку, яку тільки належить спробувати туристам.

Переліт

Оскільки Албанія — це держава в Південній Європі, то переліт не займе багато часу, а це істотний плюс для туристів, які подорожують з дітьми. При цьому оформлення візи для українців не потрібно

Природа і традиції

По-перше, Албанія тільки розкриває свої двері для туристів, тому вона зберегла атмосферу практично домашньої щирості і дружелюбності, чого так бракує на багатолюдних і популярних курортах. Те ж можна сказати і про природу — в Албанії чисте море, відмінні пляжі і приголомшливої краси гори. Фрукти і овочі вирощені в екологічно чистих умовах дуже смачні і корисні. Усе це чудово підійде для дітей, при цьому ціни приємно порадують батьків.

албания

Два моря

Узбережжя розтягнулося на 427 кілометрів. При цьому у Албанії є вихід відразу до двох морів — Адріатичного (на півночі країни) і Іонічного (на півдні).

Адріатика більше підійде для відпочинку усією сім’єю, профілактики хвороб йодованою водою і для купання найменших. Море тут досить неглибоке, вода швидко прогрівається, а пляжі широкі, в основному піщані, захід у воду пологий. А береги прикрашені сосновими борами.

пляж Албании

А ось Іонічне море славиться мальовничими бухтами, проте пляжі там в основному галькові і дрібногалькові. Хоча, в курортному селищі Ксамил, яке нерідко порівнюють з Сейшелами, пляжна зона вкрита перемеленим каменем, який не відрізниш від піску. До речі, пляжі курорту Ксамил входять в десятку кращих в Європі.

албания

Пляжі

Туристична сфера і інфраструктура в Албанії розвиваються семимильними кроками, особлива увага приділяється прибережній зоні. Більшість готелів — новобудови, пляжі також нові, затишні, чисті і безпечні. Надаються лежаки і парасольки, під якими затишно можуть відпочивати як дорослі, так і діти. Є пляжні кафешки, можна узяти в оренду катамаран або скутер.

Середня температура води влітку від 22 до 25 °С.

Розваги для дітей і дорослих

Попри те, що Албанія не майорить різноманітними розвагами на будь-який смак і гаманець, вона все ж може запропонувати цікаве і різноманітне дозвілля.

Так, дитячі майданчики, атракціони і аквапарки є на курортах Саранди, Влєри, Дурреса.

До того ж є дуже приваблива особливість краю — при деяких ресторанах є міні-зоопарки, які, поза сумнівами, приведуть дітей в захват.

Екскурсії

Природа Албанії це не лише курорти Середземномор’я, але і численні природні заповідники, здатні здивувати і зачарувати первозданною красою. Таких, до речі, цілих тринадцять.

Для любителів зануритися в історію, Албанія надає безліч цікавих місць. Приміром, це оповита легендами фортеця Розафа, яка на думку учених була зведена іллірійськими племенами приблизно в III столітті до н.е.

албания

Не менш цікаве одне із старих міст, місто-музей Берат. У 2008 році історичний центр “Міста тисячі вікон” був включений в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як зразок міської забудови часів імперії Османа, що добре збереглася.

албания

Також інтерес представляє археологічний музей-заповідник Бутринти біля Саранди.

Якщо ви мрієте про атмосферний, бюджетний і захоплюючий відпочинок без натовпів настирних туристів, під час якого ви зможете насолодитися гармонією природи і чистотою моря, оздоровити дітей і подарувати їм масу приємних вражень — то Албанія стане відмінним вибором.

Правда цікава країна? Подивіться тури в Албанію.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку