(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

П’ять страв, які варто спробувати в Таїланді

Головна»Туристам на замітку»Поради»П’ять страв, які варто спробувати в Таїланді

Неможливо упізнати країну, не покуштувавши її національну кухню, не відвідавши пару-трійку затишних кафешок, не перекусивши на вулиці і не поекспериментувавши з незвичайними і часом дуже навіть несподіваними смаками. Таїланд в цьому не виключення, а швидше — правило.

Національна кухня Таїланду упродовж багатьох віків формувалася і розвивалася, вбираючи в себе вплив китайської, індійської і європейської кухонь. Вона дуже різноманітна і екзотична, а тайці дуже люблять і уміють готувати. Усе це викликає у туристів інтерес, але в той же час і побоювання. Тому їсти варто лише в тих місцях, яким ви довіряєте.

Головною стравою в тайській кухні є велика порція рису, до якої подаються декілька додаткових страв. Рибний соус (нам пла) і креветочна паста (капи) — теж важливі інгредієнти тайської кухні. Велику увагу кулінари приділяють спеціям і різноманітним травам, смаковим поєднанням і декору. Хоча, цікаво, що хліб тайці практично не їдять.

Суп Том-ян

Візитною карткою Таїланду вважається кисло-гострий суп Том-ян. Вариться він з бульйону і кокосового молока, куди потім додають часник, перець чілі, калган, імбир, листя лимонника, королівські креветки. Особливого смаку супу надають тайський рибний соус і кунжутна олія. Правда, варто враховувати, що ця страва дуже гостра, і з незвички цілком насолодитися її смаком буде непросто.

Фото з blogrostova.ru

Салат Сом Там

Цей салат із зеленої папаї і креветок вважається найулюбленішою стравою тайських жінок. Описати смак цього салату складно, адже він одночасно солоний, кислий, солодкий і гострий. Попри те, що приготування займає всього пару хвилин, його створення вимагає чималої майстерності. До речі, в Таїланді навіть був бойовик з назвою «Сом Там», де розповідається про європейця, який покуштував знаменитий салат.

Фото з top-trips.ru

Смажена рисова локшина Пад Тай

Попри те, що ця страва містить звичні для європейців інгредієнти, воно порадує гурманів і любителів екзотики. Пад Тай багато називають ідеальним для того, щоб розпочати знайомство з тайською кухнею — він в міру гострий, але і пікантний. До його складу входить смажена рисова локшина, до якої додаються проростки квасолі, яйце, тайський рибний соус, спеції.

Фото с hacklive.ru

Пла Плу — морська риба, запечена з пальмовим листям

Тайці дуже люблять рибу, готують її тільки свіжіше. Для страви на вогні рибу фарширують лимонником, листям лайму і іншими ароматними рослинами, дуже рясно посипається сіллю. Риба добре пропікається, але не пересушується, у результаті виходить ніжне, смачне, солодкувате м’ясо риби.

Фото с eatingthaifood.com

Кханом мамунг — класичний тайський десерт

Для цієї страви, описаного у багатьох туристичних путівниках, довго варять клейкий рис в кокосовому молоці з цукром, після чого до нього кладеться стиглий і ароматний манго і все поливається кокосовими вершками.

Фото з indochinatour.com

Звичайно ж, не варто обмежуватися виключно цими п’ятьма стравами, адже гастрономічний туризм прекрасний своїми експериментами і відкриттями.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку