(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Навіщо піднімати спинку крісла під час зльоту і посадки

Головна»Туристам на замітку»Турфакт»Навіщо піднімати спинку крісла під час зльоту і посадки

Коли під час зльоту і посадки стюардеса попросить вас привести сидіння у вертикальне положення, вона не просто так перериває ваш сон.

Федеральне управління цивільної авіації (FAA) встановило правила, згідно з якими спинки крісел під час зльоту і посадки літака повинні перебувати у вертикальному положенні з двох основних причин: це полегшує евакуацію з літака в разі надзвичайної ситуації та допоможе мінімізувати травми.

Лякаючий факт, але більшість аварій літаків трапляються під час зльоту або приземлення. Дослідження компанії Boeing підтверджує, що 58% аварій зі смертельним результатом відбуваються протягом цього часу. Коли стюардеси наполягають на тому, що потрібно підняти спинки крісел, це означає, що в малоймовірному випадку, якщо літак потрапить в аварію під час приземлення, пасажирам буде легше дістатися до запасного виходу. Відкинуті спинки крісел можуть перешкодити евакуації.

Вертикальне положення спинки під час зльоту і посадки також знижує ймовірність травми, причому не тільки для пасажира, що знаходиться позаду відкинутого крісла. Той, хто летить напівлежачи, теж ризикує отримати більш серйозну травму шиї і голови під час аварії. А якщо члени льотного екіпажу розуміють, що аварія неминуча, вони попросять пасажирів приготуватися до удару — закрити голову руками і нахилити її до колін, і якщо крісло попереду відкинуто, такий стан прийняти неможливо.

Тому коли бортпровідники просять підняти крісло вгору, вони виконують приписи щодо безпеки, які діють у всьому світі.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку