(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Як вижити, подорожуючи в чужому місті з дітьми

Головна»Туристам на замітку»Поради»Як вижити, подорожуючи в чужому місті з дітьми

Звичайно, в прогулянці по місту з дітьми ви не зможете постійно насолоджуватися коктейлями, неквапом обідати і лінуватися вранці, як могли б собі дозволити це робити без дітей, але це зовсім не означає, що вам не може бути весело. А якщо правильно розпланувати прогулянку — можна обійтися без жодного стресу.

У місті легко знайти безліч розваг і зайняття, яке задовольнить мандрівників різного віку. А що може бути приємніше, ніж бачити, як ваші діти отримують таку ж радість від міста, як і ви.

Проте, ви напевно знаєте не з чуток, що домовитися з дітьми на жвавих вулицях — будь вони малюками або підлітками — зовсім не легке завдання. Побороти цей хаос пропонуємо завдяки випробуваним і перевіреним порадам.

Познайомте дітей з містом заздалегідь

на велосипеде в Риме
Наступного разу при відвідуванні нового міста спробуйте оглянути пам’ятки на двох колесах. Колізей, Рим © Jon Bower at Apexphotos / Getty Images

Перед тим, як вирушати в дорогу, зацікавте ваших дітей фільмами і книгами про вибране місто. Собор Паризької Богоматері виглядатиме набагато цікавіше в очах молоді, якщо вони видивлятимуться там горбаня з книги, а фільми про Людину-павука напевно розбудять в них бажання побачити живцем хмарочоси Нью-Йорка.

Коли ви приїдете на місце, шукайте піші екскурсії з місцевими гідами, спрямовані спеціально на дітей, — туристичні фірми часто пропонують спеціальні сімейні маршрути. Якщо ваші діти добре їздять на велосипеді (маленьких можна посадити в дитяче крісло) — віддайте перевагу велосипедному туру по місту. У будь-якому разі, на двох колесах вам зручніше і цікавіше подорожуватиме.

Виберіть відповідне місце для проживання

мама с ребенком
Знайдіть номер з видом, щоб побачити місто з іншого ракурсу © Central IT Alliance / Getty Images

Важливим моментом для хорошого відпочинку є вибір відповідного житла. Орендуйте апартаменти з окремою кухнею, якщо ви хочете готувати самостійно — і ви зможете харчуватися у будь-який час, коли вам буде зручно, не заважаючи іншим гостям. Знову ж таки, якщо ви захочете розслабитися і відпочити — уся квартира у вашому розпорядженні.

Проте, перебування в готелі теж має свої переваги: ви можете відпочити без зайвих турбот, а ваші діти оцінять новизну — просто постежте за ними, коли ви замовляєте обслуговування номера. А наявність басейну в готелі сподобається їм ще більше.

Яке б житло ви не вибрали, дуже важливим є його місце розташування. Краще не витрачати дорогоцінний час на дорогу і залишити його на огляд пам’яток. Так що виберіть житло в центрі міста або знайдіть місце, звідки можна легко добратися громадським транспортом.

Не чиніть опір обставинам

мыльные пузыри на площади
Діти розважаються на площі Ринок, Вроцлав, Польща © Josie Elias / Getty Images

Налаштовуйтеся на краще, але не засмучуйтеся, якщо під час вашого маршруту все піде не так, як ви планували. З дітьми ви, найімовірніше, не зможете ходити по місту так тривало і так швидко, як вам хотілося б. Побережіть сили дітей і свої нерви: просто уповільніть ходу або спростіть маршрут.

У музеях і галереях уточнюйте про наявність аудіогіда для дітей — багато хто забезпечує оповідання, спеціально призначене для юних відвідувачів. Якщо ваші діти втомлюються від музеїв — відвідаєте місцеві замки, палаци і пам’ятники.

Діти також люблять площі з фонтанами, скульптурами, вуличними театрами і представленнями. Попрямуйте в ці пішохідні райони, щоб розслабитися і постежити за артистами і людьми на вулицях.

Майте план Б для поганої погоди

дети на ступеньках музея
Музей природознавства в Лондоні ідеально підходить для дощових днів © Carol Yepes / Getty Images

Подумайте про погоду під час вашого візиту. З холодом легко справляється правильно підібраний одяг, але весь день гуляти по дощу подобається не усім, а застрягти в закритому приміщенні далеко від будинку — не дуже весело.

На щастя, у багатьох містах ви без проблем знайдете сприятливі для дитини розваги в приміщенні, такі як: інтерактивні музеї, ігрові центри, катання на катках, книжкові магазини і театри. При плануванні поїздки тримаєте про запас декілька варіантів для дощових днів.

Випробуйте новий транспорт

трамвай в сан-франциско
Жоден візит в Сан-Франциско не буде повним без поїздки на місцевому канатному трамваї © Mitchell Funk / Getty Images

Одна тільки поїздка в незвичайному місцевому транспорті може стати частиною пригод в чужому місті. Пересуваючись на човні, канатній дорозі, фунікулері, рикші або трамваї, ви інакше можете поглянути на місто.

Якщо ви подорожуєте з дитячим візком, віддайте перевагу невеликій, легкій і доладній, з нею легше пересуватиметься на вузьких тротуарах і при посадці в транспорт.

Потурбуйтеся про харчування

Під час екскурсій час летить непомітно, але не чекайте моменту, коли голод дасть про себе знати.

Якщо дозволяє погода, можете вибрати обід у вигляді пікніка; вам не доведеться турбуватися про інших, що обідають поруч, не треба буде чекати занадто довгого приготування їжі в ресторані, а ще ви зможете узяти з собою саме те, що люблять ваші діти. Зручніше і найвигідніше їду купувати в місцевому супермаркеті.

Від німецьких сосисок до джалеби (хрусткі спіралі, просочені сиропом) в Делі, хороша місцева вулична їжа — це ще один швидкий і простий спосіб перекусити. Своєчасна пауза на легкий перекус  допоможе уникнути голоду, а ще краще мати з собою декілька бутербродів, щоб можна було перекусити при необхідності.

Побалуйте вашого туриста

Дайте дітям камеру, щоб вони могли документувати свій досвід © Alexey Kopytko / Getty Images

Виділите невеликий бюджет для ваших дітей, який кожен з них може витратити на сувенір. Дозвольте їм вибрати те, що їм подобається — не заважайте їм, це їх особистий вибір. Діти зазвичай люблять заглядати у вітрини магазинів і вуличних кіосків — нехай вони отримають задоволення від вибору чогось, що нагадає їм про їх подорож.

Дозвольте дітям зробити власні фотографії на старий телефон або одноразовий фотоапарат. По-перше, це займе і розважить їх, а, по-друге, у вас самих буде більше шансів, щоб затриматися в мальовничих місцях.

Час для себе

Якщо ви подорожуєте з маленькою дитиною, якій треба час на полуденний сон, використайте цей період як шанс, щоб посидіти в кафе або побродити навколо галереї або музею. Коли дитина не спатиме — вам це спокійно зробити не вдасться. Ви можете відвідати середньовічні музеї або випити скляночку місцевого напою, поки ваш маленький янгол спатиме.

Якщо вам необхідно вийти кудись увечері — уточните в готелі, чи не пропонують вони послуги няні, адже це досить поширена послуга у багатьох готелях. Як варіант, спробуйте зв’язатися з місцевими агентствами по догляду за дитиною, це дозволить вам побачити місто після настання темряви, у той час, поки діти під наглядом дорослих відпочиватимуть і заряджатимуться енергією для наступного дня пригод.

* * *

До речі, а якщо ви хочете просто відпочити без зайвих турбот доки ваших чад займуть аніматори, ми рекомендуємо ознайомитися з готелями, націленими на сімейний відпочинок.

Первоисточник

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку