(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Дешево і відмінно: як купити тур дешевше

Головна»Туристам на замітку»Поради»Дешево і відмінно: як купити тур дешевше

Як відомо, всьому свій час. І для любителів бюджетних, але комфортних і якісних подорожей варто знати, коли можна недорого відвідати дорогу країну.

До речі, як відмічає британське видання The Daily Mail, якщо бронювати відпустку на певні місяці, можна заощадити до 86% коштів.

Йдіть проти течії

пляж на котором много людей

По-перше, не плануйте відпустку у «високий сезон», якщо йдеться про південні країни і блакитне море. Нескладно здогадатися, що ви в цьому прагненні не одні, а турфірми і готельери немало заробляють на тих, хто бажає поніжитися на пляжі під променями літнього сонечка. Як правило, найдорожчий місяць — серпень. Тому тури в такі країни, як Туреччина, Греція, Італія і Туніс, краще придбавати на «середній» і «низький сезон». Приміром, в Греції в травні температура повітря вдень досягає 28°С, а вода прогрівається до 20 градусів. Це відмінні умови для спокійного сімейного відпочинку.

Ще дешевше вам обійдеться подорож в тропічні країни з березня по листопад. Поїздки в цей час дадуть можливість заощадити від 30% до 40% вартості путівки. Таким чином вам вдасться не лише поберегти сімейний бюджет, але і насолодитися затишком, атмосферою і гостинністю курортних городків, пляжами, пам’ятками і екскурсіями без настирних натовпів туристів.

Дослідження також показують, що подорож в Канни (Франція) найдешевше обійдеться у березні, а Дубай найвигідніше вирушати в травні. А ось Лондон найбільш доступний для бюджетних туристів на початку липня.

Читайте також: 10 причин з’їздити на Кіпр восени

Раніше — краще

Раннє бронювання, яке передбачає повну або часткову плату туру за декілька місяців до поїздки, дозволить вам істотно заощадити. Для туристів, які вважають за краще подорожувати самостійно, раннє бронювання також може скоротити бюджет відпустки. Приміром, якщо ви збираєтеся в Європу, то у кінці березня — початку  квітня можна знайти авіаквитки в Німеччину, Іспанію або Угорщину за 50-80 євро. Також враховуйте, що квитки туди зазвичай дешевше, ніж назад.

Фахівці запевняють, що в різні дні тижня вартість польоту в тому ж напрямі може істотно відрізнятися. У більшості випадків найдешевші рейси у вівторок, середовище і суботу. Зниження цін на авіаквитки починається, в середньому, за чотири місяці до вильоту для внутрішніх рейсів і за п’ять місяців для міжнародних маршрутів. Враховуйте це при плануванні майбутньої поїздки.

Хоча, звичайно, є певні риски. За такий довгий період ваші плани можуть змінитися. Проте, як мовиться, хто не ризикує, той не п’є шампанське на березі моря.

Порівнюйте і шукайте

Існують сервіси, які дозволять порівняти ціни на авіаквитки по вибраних вами напрямах. Приміром, такі сайти як bravoavia.com.ua, skyscanner.com.ua і momondo.ua за декілька секунд дозволять зорієнтуватися в цінах, які пропонують різні авіакомпанії.

Також  незайвим  буде заходити безпосередньо на сайти лоукостів, підпишеться на їх розсилки і відстежуватиме акційні пропозиції. Правда, сервіс під час такого рейсу, як правило нижче, живлення не включене у вартість квитка. Але економія того коштує.

Також нерідко рейси з пересадкою дешевші, ніж прямі.

Разом — дешевше

пара с картой в путешествии

Попри те, що деякі люди вважають за краще подорожувати без супутників, досвід показує, що в компанії не лише веселіше, але і дешевше. Зазвичай в готелях одномісні номери коштують практично стільки ж, як і двомісні. Знімаючи кімнату, а то і апартаменти на кілька чоловік, ви істотно економите на проживанні.

До речі, дослідження консалтингової компанії BAV Consulting і Уортонської школи бізнесу при Пенсильванському університеті показало, що кращою країною для відпочинку самостійно є Іспанія.

Гарячі тури

Якщо ж ви вважаєте за краще, щоб ваш відпочинок планували фахівці, тим самим позбавивши вас від безлічі клопоту і переживань, то відмінним рішенням стане звернутися в турагенцію і скористатися одним з гарячих турів. Цей варіант ідеальний для тих, хто може у будь-який момент зірватися і відправитися на пошуки пригод, або ж заздалегідь підготував необхідну суму грошей і чекав відповідного випадку.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку