(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

Як почати подорожувати?

Головна»Туристам на замітку»Поради»Як почати подорожувати?

Свого часу, коли я тільки надихався і захоплювався іншими мандрівниками, я катався територією України і 1 раз автобусним туром махнув до Європи. Не дуже солідно, але як виявилося пізніше, це був відмінний фундамент для моїх майбутніх подорожей. Все в житті має йти рівномірно і поетапно, без різких стрибків. Етапи у людини, яка подорожує дуже прості і часто переплітаються між собою. Давайте конкретніше.

Перший етап. Подорож по своєму місту чи області

Тут все досить просто. Чому б не взяти компанію друзів і не прогулятися по різним красивим місцям? Але ж можна взяти велосипеди і поєднати приємне з корисним!

Читайте також: Куди поїхати і що подивитись недалеко від Білої Церкви

Другий етап. Подорож по своїй країні

Упевнений, що серед вас багато людей, які каталися у Львів, Києв, Одесу, Чернівці і так далі. Але в нашій країні є ще багато чудових місць про які мало хто знає. Кінбурнська коса, херсонська пустеля. А про полтавські піраміди ви чули? Отож-бо й воно.

Третій етап. Подорож за кордон

Для початку можна взяти і відправитися в подорож з досвідченими людьми, які продумують за вас всю логістику і беруть на себе всю відповідальність. До того ж, вони можуть навчити вас як робити все самому. У мене так вийшло вирватися одним туром в Польщу, Німеччину, Чехію і Францію. Можна, звичайно, самому, але якщо перший раз подорожуєте за кордон, то можуть виникнути труднощі. Ну і не забуваємо про різні програми від Erasmus або Work & Travel.

Четвертий етап. Самостійні подорожі

Ви відчуваєте себе як риба у воді і можете спланувати собі подорож куди завгодно. Проте, іноді у вас виникають питання, на які ви просто-напросто не знаєте відповіді через відсутність досвіду. І це цілком нормально.

П’ятий етап. Ви знаєте майже все

Ви об’їздили безліч країн. І не просто об’їздили, а жили в них. Чи стикалися з різними труднощами і тому набули безцінного досвіду, яким ви можете ділитися з іншими людьми на зустрічах, презентаціях і т.п.

* * *

P.S. Хочу зазначити, що цей список максимально суб’єктивний. А це означає, що ви спокійно можете подорожувати як хочете і у вас є повна свобода вибору. Я просто описую свій шлях і це не означає, що все потрібно робити під копірку. У вас є своя голова на плечах і я впевнений, що ви вмієте правильно її використовувати.

Автор: @incorrectravel / Фото: Diana.mironenko

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку