(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

22 корисні поради, які згодяться під час подорожі

Головна»Туристам на замітку»Поради»22 корисні поради, які згодяться під час подорожі

Вивчення нових місцевостей, усередині своєї країни або за її межами, — ця приємна справа, якою сотні мільйонів людей займаються щороку. Для сімей подорожі є ще ціннішими, оскільки вони дозволяють батькам розвивати дитину і відкривати для неї щось нове.

Проте, з усіма своїми перевагами, подорожі мають і деякі неприємні моменти, які можуть негативно вплинути на ваш туристичний досвід, проте, вони не повинні зіпсувати вашу відпустку.

Сьогодні я пропоную 22 туристичних лайфхака, які можуть зробити ваш відпочинок ефективнішим, веселішим, і зручним.

Поради перед поїздкою

чемодан на пляже

1. Замість готелю, розглянете можливість бронювання будинку, якщо подорожуєте з сім’єю, або кімнати, якщо вирушаєте самостійно. Такі сайти, як AirBnB допоможуть вам знайти квартири і окремі кімнати, що здаються власниками в оренду. І, як правило, умови при цьому пропонуються набагато краще, ніж при бронюванні номера в готелі.

2. Під час пакування скручуйте одяг. Замість того щоб забити валізу купою складених речей, скручування в рулони дозволяє умістити більше. До того ж, для оптимальної економії місця між вашим одягом ви можете розташувати скручену білизну і шкарпетки.

3. Відскануйте паспорт, свій маршрут і інші необхідні документи, а потім відправте скани собі на e-mail, тоді у разі втрати або крадіжки у вас буде їх копія. Якщо ви користувач iPhone, то після відправки документів електронною поштою, ви можете відразу зберегти їх в iBooks. У такому разі вони завжди будуть у вашому автономному доступі, навіть без підключення до мережі.

4. Перед поїздкою важливо не забути подзвонити у банк, карткою якого ви користуєтеся, і переконатися, що вона буде дійсна в країні, куди ви прямуєте. Це не викличе підозри несанкціонованої діяльності з вашим рахунком у працівників банку, і узабезпечить від блокування рахунку.

5. Промаркуйте ваш багаж як крихкий. З таким багажем при завантаженні зазвичай обходяться акуратніше. По-перше, ваші речі покладуть згори, а по-друге, саме тому самі сумки будуть розвантажені одними з перших.

Поради під час подорожі

6. Не варто недооцінювати поясні сумки-бананки. Так, вони можуть виглядати дивно і трохи старомодно, але, повірте мені, кожного разу, коли ви подорожуєте, навіть не виїжджаючи з країни, ви будете упевнені, що усі цінні речі знаходяться у безпеці. А ще така сумка прискорить проходження контролю і усіх перевірок.

7. При нагоді потурбуйтеся заздалегідь про необхідність наявності Інтернету або інших методів зайняти себе, якщо ваш переліт займає більше шести з половиною годин. Ви будете вдячні, коли виявите, що розмови з випадковим сусідом важчі, ніж візит до стоматолога. Крім того, якщо авіакомпанія дозволяє використання мережі Інтернет, ви зможете завершити роботу до того, як встигнете приземлитися.

8. Переконайтеся, що перед від’їздом ви узяли ручку для заповнення митних і інших форм. Заповніть форми відразу, коли ви їх отримаєте, а також переконаєтеся, що їх заповнили і члени вашої сім’ї. Будьте готові, що інші мандрівники також проситимуть скористатися вашою ручкою; адже її часто буває складно знайти в такі моменти.

9. За 20 хвилин до приземлення відвідаєте убиральню. Зазвичай, коли вмикається сигнал «ремінь безпеки», у вас ще є 15 хвилин свободи дій до тих пір, поки ви дійсно зобов’язані залишатиметеся на своєму місці із застебнутим ременем. Використайте цю можливість, щоб по приземленню вам не довелося брати участь у боротьбі за туалет.

Поради після прибуття

пара с картой в путешествии

10. Відразу ідіть безпосередньо до місця видачі багажу. Дивно, як багато людей байдикує після посадки. Залиште це для іншого місця, щоб зберегти час.

11. Використайте банкомати, щоб отримати місцеву валюту. У обмінниках валют в аеропортах, як правило, додаються власні збори, а курс для вас дуже не вигідний. Банкомати завжди видають місцеву валюту, так що використайте свою банківську картку, щоб зняти гроші.

12. Для подорожей по США і Європі раджу викачати Yelp або Foursquare. Це відмінні путівники і для туристів, і для місцевих жителів, а також кращий спосіб, щоб знайти найдивовижніші місця, щоб поїсти і оглянути пам’ятки.

13. Після приїзду сходіть до продуктової крамниці. Не треба скуповувати купу всього, але основні продукти, такі як вода і деякі снеки, куплені в місцевому магазині, а не в готелі, можуть заощадити вам гроші.

14. Коли оселитися до своєї кімнати, дістаньте тільки найнеобхідніше з вашого багажу. Спроба влаштуватися, як вдома, розкладаючи кожну пару взуття і усе туалетне приладдя, не лише зробить збір перед виїздом пеклом, але і збільшить шанси на те, що ви що-небудь забудете

Дослідження нової місцевості

15. Використайте путівники з розумом. Я вже порекомендував Yelp і Foursquare, тому що вони дозволяють виявити деякі маловідомі місця. Звичайні путівники дають уявлення тільки про стандартні пам’ятки для туристів, навіть якщо вони називають себе «маловідомими». Корисними також будуть такі застосування як Google Maps, TripAdvisor, Redigo і AroundMe.

16. Спілкуйтеся місцевою мовою, наскільки це можливо. Це покаже з хорошого боку не лише вас особисто, але також усю вашу країну і народ.

17. Підготуйте заздалегідь список сувенірів для придбання і дотримуйтеся його. Це дозволить вам не витратити зайвих грошей і утримає вас від купівлі чогось такого, що ви «потім кому-небудь подаруєте».

18. Їжте тільки місцеву їжу. Залиште McDonalds, якщо в нім є необхідність, на той період, коли будете удома. Живлення місцевою кухнею заощадить вам гроші і дозволить вам скуштувати нові смачні блюда.

19. «У чужий монастир зі своїм статутом не ходять» — це приказка, яку я хочу перефразовувати так: «Не будьте упертим мандрівником і вийдіть зі своєї зони комфорту». Якщо в країні, наприклад, прийнято носити скромний одяг, то слідуйте також цьому правилу. А ще в такому одязі ви точно будете упевнені у своїй безпеці в малознайомій країні.

Поради після повернення додому

пара на пляже. романтичный закат над морем

20. Якщо ви часто подорожуєте, приготуйте косметичку з необхідними для поїздки туалетним і косметичним приладдям. Це заощадить час на збір речей, і вам не треба буде робити термінові покупки, якщо чогось бракує до поїздки.

21. Використайте програми і додатки, щоб швидше і простіше ділитися знятими в поїздці фотографіями. Наприклад, IFTTT дозволяє автоматично відправляти копію ваших цінних фотографій в Dropbox або Evernote.

22. Розпакуйте речі відразу, як повернетеся додому. Вам може здаватися, що ви неймовірно втомилися, але через деякий час ви будете собі вдячні за цю невелику роботу. Крім того, це убереже ваші речі від неприємного запаху.

Вищезгадані туристичні лайфхаки допомогли мені в цьому активному туристичному році, і я сподіваюся, що вони допоможуть і вам. Пишіть в коментарях, які з порад сподобалися вам найбільше і ділитеся своїми корисними порадами для подорожей.

Джерело

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку