(099) 132-60-60, (068) 887-84-24 Біла Церква, Торгова пл. 10, оф. 208-Б

10 найнезвичайніших готелів світу

Головна»Туристам на замітку»Готелі й курорти»10 найнезвичайніших готелів світу

Чи може готель вразити уяву, перенести своїх гостей у світ фантазій, подарувати незабутні враження? Запросто! Самі незвичайні готелі світу можуть знаходитися під водою, високо над землею і просто на деревах. Об’єднує їх одно — ці готелі здивують бувалих мандрівників.

Вирушаючи в подорож і вибираючи той або інший готель, нас передусім цікавлять комфортні умови проживання, зручна інфраструктура, близькість до моря, центру міста або історичних пам’яток. Правда, бувають такі готелі, які можна сміливо назвати витвором мистецтва. Встояти перед спокусою провести там свою відпустку дуже непросто.

Підводний готель Manta Resort, острів Пемба

Подводный отель Manta Resort, остров Пемба

Для любителів вивчати морські глибини, не виходячи зі свого номера, був створений унікальний плаваючий готель в Танзанії (Східна Африка), яка знаходиться на відстані 250 метрів від берега. Правда, переживати не варто, конструкція надійно закріплена канатами до дна. Цей готель — усього лише на один номер. Можна як засмагати на надводній його частині, стрибаючи прямо з даху у води Індійського океану, так і лежачи в ліжку спостерігати через просторі люки місцевих мешканців глибин — всіляких риб і скатів.

Poseidon Undersea Resort, Фіджі

Poseidon Undersea Resort, Фиджи

Піти ще глибше під воду пропонує ще один підводний готель-мрія на острові Посейдон. Готель побудований на базі підводної станції, яка тепер не використовується за призначенням. Готель знаходиться на глибині 12 метрів, номери мають форму герметичних капсул, зроблених з прозорого скла, капсули сполучені між собою герметичним коридором. Завдяки цьому відкривається просто приголомшливий огляд глибин, створюється відчуття, ніби ви оселилися у своєму власному океанаріумі, або ж живете на іншій планеті.

Льодяний готель The Ice Hotel, Швеція

Ледяной отель The Ice Hotel, Швеция

Зимова казка оживає для гостей цього готелю, який розташований за дві сотні кілометрів на північ від Полярного кола. Все тут зроблено зі снігу і льоду і буквально дихає взимку. Не лише стіни, але і самі ліжка — крижані, покриті оленячими шкурами. Крижані східці, крижаний бар, скульптури з льоду у формі птахів і тварин — від цього буквально захоплює дух. Правда, зважаться на таку ночівлю найсміливіші — при будь-якій температурі зовні в номерах середня температура – 7°C.

Еко-курорт Soneva Kiri, Таїланд

Эко-курорт Soneva Kiri
Эко-курорт Soneva Kiri
Эко-курорт Soneva Kiri

Не лише екологічність притягає постояльців цього готелю, але і його дуже незвичайний дизайн і дивовижне розташування. Усі приміщення цього готелю є окремими “гніздами”, “звитими” з дощок і натуральних матеріалів, які розміщені високо на деревах серед тропічних лісів, скель і моря. Перебиратися з кімнати до кімнати допомагають канати і троси. Піднятися до готелю можна за допомогою дерев’яних сходів.

Готель із солі, Salar de Uyuni, Болівія

Отель из соли, Salar de Uyuni
Отель из соли, Salar de Uyuni

Солончак Уюни — це висохле солоне озеро на висоті близько 3,6 тисяч метрів над рівнем моря. Під час щедрих дощів солончак покривається тонким шаром води, яка ковзає по поверхні озера, перетворюючи його на величезне природне дзеркало. Це і притягає на південь пустелі Альтиплано натовпи туристів. Місцеві жителі проявили фантазію і створили готель з солі. З солі виконаний не лише сам готель, але і велика частина меблів. До речі, як розповідають співробітники готелю, не усі постояльці вірять їм на слово і намагаються “продегустувати” інтер’єр.

Готель Dog Bark Park Inn Bed & Breakfast, США

Отель Dog Bark Park Inn Bed & Breakfast
Отель Dog Bark Park Inn Bed & Breakfast

Для завзятих собачників надається можливість пожити в готелі, зовні створеному по подібності чотириногих. Цей готель знаходиться в містечку Коттонвуд, штат Айдахо. Все розпочалося з хобі сімейної пари, яка захоплювалася вирізуванням дерев’яних фігурок тварин, в основному, собак. У результаті виникла ідея змайструвати величезний дерев’яний готель у формі собаки, висота якого близько десяти метрів. Цей незвичайний готель відкрився в 1997 році.

Готель з будинками на деревах, Боден, Швеція

Отель с домами на деревьях, Боден

Любителям паранормальних явищ в шведському готелі TreeHotel створили спеціальний номер, який носить назву “НЛО”, що повністю відповідає його зовнішньому вигляду. Це залізна конструкція у формі літаючої тарілки, яка ніби зависла між деревами. Потрапити всередину можна за допомогою спеціальних сходів. Особливо видовищно цей номер виглядає в темний час доби, коли включається спеціальне підсвічування. Окрім цього, в готелі є багато інших не менш цікавих кімнат, які уразять найдосвідченішу уяву.

Отель с домами на деревьях, Боден

Hoshinoya Fuji, Японія

Hoshinoya Fuji
Hoshinoya Fuji

Японці, які знають толк в прекрасному і обожнюють споглядати природні краси, створили кращий готель для милування стратовулканом Фудзіяма. Стильний і сучасний готель розташований посеред дерев, недалеко від мальовничого озера Кавагути, з панорамних вікон його номерів відкривається прекрасний і незабутній вид — безтурботна гладінь озера і велична гора Фудзі. Все в готелі продумано так, щоб не відволікати увагу від гори, яка має практично ідеальні контури і вважається в Японії священною.

Готель в портовому підйомному крані, Харлинген, Голландія

Отель в портовом подъемном кране

Готель Havenkraan, що переводиться як “кран в гавані” може запропонувати усього лише один двомісний номер, який розташований в кабіні кранівника. Попри те, що техніка застаріла, номер дуже затишний, комфортний і яскравий. У постояльців є можливість по своєму бажанню повертати кімнату на всі боки, тим самим міняючи кути огляду. Час, проведений в такому унікальному готелі, поза сумнівами, запам’ятається на все життя.

Готель в млині Cley Windmill, Великобританія

Гостиница в мельнице Cley Windmill

Вітряний млин в Норфолке, побудований на початку вісімнадцятого століття, за своє життя побачив багато що, у тому числі і зйомки картини “Змовник” з Елізабет Тейлор в 1949 році і повінь в 1953-му, під час якого вода піднялася на два з половиною метри, внаслідок чого інтер’єр був зіпсований, а ось міцна стіна вистояла. Нинішні хазяї вирішили, що млин з такою багатою історією слід перетворити на заїжджий двір. Комфортабельні номери є не лише в самому млині, але і в тих, що були стайні і голубнику. Усі вони досить колоритні і атмосферні.

Млин, який став символом Норфолка, уподобали молодожони, які проводять тут весілля, банкети і фотосесії.

Дивіться також 30 неймовірно красивих місць, які необхідно відвідати.

Читайте ще

Чому варто довірити свою подорож Візі-Валізі?

10 років успішної роботи
Більше 3000 постійних клієнтів по всій Україні
Перша в Білій Церкві агенція сімейних подорожей
Активно подорожуємо зі своїми дітьми, тому знаємо всі тонкощі сімейного відпочинку